USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Районна влада готується до селянських пікетів?

3 Лютого 2009 19:06
Селяни фактично позбавлені права ставати на облік у центрах зайнятості, якщо вони є членами особистих селянських господарств. А це суттєво відбивається на соціально-економічній ситуації на волинському селі. Про це йшлося 3 лютого під час засідання обласного антикризового комітету, – інформує репортер «Волинських Новин».
Фактично, мешканці сіл як члени особистого селянського господарства обліковані у господарських книгах. Однак насправді багато мешканців сіл працювали, наприклад, у Луцьку на заводах. Наразі, коли виробництво зупиняється, людей потроху скорочують. Але селяни в такому випадку не можуть стати на облік у центрах зайнятості, бо голови сільрад бояться видавати потрібні довідки – кажуть, що їх можуть потягнути до криміналу.
Адже, згідно із законодавством, селяни як члени особистих селянських господарств належать до зайнятого населення. Причому закон не розрізняє, скільки землі в людини, і чи досить її, аби прогодувати родину.
Голова Ратнівської РДА Адам Харлампович розповів, що в районі у січні відбувалися стихійні збори невдоволених, які не можуть стати на облік у центрі зайнятості. «Цей бунт переросте до нас, голів райдержадміністрацій, і це буде в лютому. А потім, може, дійде і до області», – припустив пан Харлампович.
Варіант виходу із патової ситуації запропонував депутат облради від УНП Микола Пасаман. Поміж іншим він зазначив: закон регламентує, що основним місцем роботи членів особистих селянських господарств має бути праця у відповідному господарстві. Якщо ж людина працювала на якомусь підприємстві, то може спокійно до довідки із сільради долучати копію трудової книжки, – вважає депутат.
Натомість головам сільрад, аби прокуратура не мала до них зауваг як до корупціонерів, пан Пасаман запропонував надсилати списки людей, яким надали довідки для можливості стати на облік у центрі зайнятості.
 
На пропозицію глави ОДА Миколи Романюка цей сценарій опрацює спеціальна робоча група, до якої увійдуть представники обласної влади, прокуратури та УМВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus