USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реальний рівень безробіття на Волині утричі вищий від офіційного, – профспілки

28 Квітня 2009 13:43
Представники ВОО Національного форуму профспілок України у Волинській області презентували журналістам у Луцькому прес-клубі реформ власний перелік «чорних» працедавців. До його лав потрапили ті підприємства міста Луцька, на котрих тривають незаконні, на думку Нацфоруму профспілок, звільнення, невиплата заробітної платні, недотримання колективних угод та ненадання соціального захисту. Про це 28 квітня інформує репортер «Волинських новин».
 
Щоправда, списку «чорних» роботодавців Волині, як це було анонсовано, члени Національного форуму профспілок України у Волинській області не представили, а обмежилися лишень містом Луцьком. Хоча й пообіцяли представити представникам ЗМІ такий, як тільки створиться мережа первинних осередків їхньої організації на Волині.
 
На думку голови ВОО Національного форуму профспілок України у Волинській області Валерія Качана, за неофіційними даними в нашій державі без роботи опинилося 6 мільйонів українців. Що до Волині, то за даними центру зайнятості, ці цифри становлять 36 тисяч 710 осіб. За словами заступника голови ВОО Національного форуму профспілок України у Волинській області Віталія Герасимчука, за неофіційними даними кількість безробітних на Волині складає 100 тисяч.
 
За результатами опитування, котре проводили активісти Національного форуму профспілок України у Волинській області, альтернативні «профспілковці» і склали «чорний список». У анкеті, за словами пана Качана, запитувалося про незаконні звільнення, відпустки за власним бажанням, скорочення робочого тижня, зменшення заробітної плати та її відсутність, можливість оздоровлення, заходи безпеки, рівень охорони праці. Кількість анкетованих представники Національного форуму вказали приблизно – 1000 тисяч. Мовляв,їх цікавить не кількість опитаних, а те, що вони вказали в анкетах.
 
У підсумку «чорний» список працедавців склали комунальні підприємства міста Луцька із заборгованістю у 2,5 мільйона гривень, картонно-руберойдовий комбінат – із 1 мільйоном 200 тисяч, КП «Зелене господарство» – 116 тисяч гривень, Луцьке підприємство електротранспорту – 1,5 мільйона. Завершують цей перелік «Західпромбуд» та «Луцькавтодор» із 400 та 300 тисяч гривень боргу відповідно.
 
Метою цього анкетування було не донесення цих цифр до влади, а звернення уваги громадськості до цієї проблеми.
 
Також представники Національного форуму профспілок України у Волинській області 1 травня планують провести на Театральному майдані та при вході до Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки специфічну акцію. Так, лучани та гості міста на стендах зможуть написати або намалювати, що вони думають про владу. А ось 5 травня думку громади спрямують до Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus