USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Реформа медицини на Волині: акцент – на профілактику

20 Травня 2016 21:15
В рамках медичної реформи в Україні почали зменшувати ліжкомісця в лікарнях. Однак, багато керівників районів Волині не розуміють за якими критеріями визначають, скільки саме ліжок потрібно скоротити.

З їхніх слів, така необхідність є далеко не у всіх медичних закладах. Зокрема, з цього приводу свої думки озвучили голови Іваничівської райради Андрій Бадзюнь та Горохівської райради Тарас Щерблю під час Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради.

Про це повідомляють у прес-службі УКРОПу.

На думку голови Волинської обласної ради, члена президії політради УКРОПу Ігоря Палиця, у сфері медицини на першому місці повинна бути профілактична робота.

«Нам кажуть, що в Європі 60 ліжкомісць на 10 тисяч населення, а у нас, здається норма 80. Але в Європі чималі гроші виділяють на профілактику, страхову медицину. Тому більшість захворювань там лікують амбулаторно або на ранніх стадіях розвитку. А в нас держава практично не виділяє коштів на профілактику захворювань, а натомість каже скоротити ліжкомісця – так проблему не вирішують, кількість захворювань не зменшиться. Якщо на ліжкомісця є реальний запит – я проти, аби їх скорочувати», – каже Ігор Палиця.

Обговорюючи проблеми у медичній сфері, Ігор Петрович попросив голів районних рад надати інформацію, скільки саме і у який населений пункт потрібно карет «швидкої допомоги».

«Нещодавно мав зустрічі у Швейцарії та Німеччині у державних госпіталях та приватних клініках. Вони раз на 3-5 років змінюють медобладнання, раз на 5 років – рухомий склад «швидкої допомоги». Там «швидка допомога», яка була десять років в експлуатації, з пробігом 200 тисяч кілометрів коштує 3 чи 4 тисячі доларів. Краще, на мою думку, купити такі машини, аніж «газелі». Тому у нас повинен бути перелік того, що необхідно, починаючи з обладнання на лікарні, закінчуючи рухомим складом «швидкої допомоги», – зазначив голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 21 Травня 2016 00:01
Які ліжкомісця головні лікарі і керівництво обласного управління там все зарито.
Василь Показати IP 21 Травня 2016 01:53
Так, можна почати і треба з профілактики, але ж треба і зараз мізки включати. Правильно Палиця каже. Не можна хворобу замінити профілактикою. Профілактика - це попередження хвороби, а в нас більшість людей вже хворі. Для профілактики потрібні хороші умови праці, харчування, відпочинок. Яка може бути профілактика в людини яка перемерзає на роботі в пилюці, немає що їсти, постійні нервові зриви тощо? Так, профілактика має бути, але для здорових людей, а інших треба лікувати. Через пару поколінь можна переходити до тої програми яку пропонують і то за умови що в людей вже зараз будуть відповідні умови праці та європейські зарплати.
палиці Показати IP 21 Травня 2016 08:14
найперше - вигнати Ващенюка, який абсолютно недолуго почав медичну реформу та просто розвалив медицину на волині
Сусід до палиці Показати IP 22 Травня 2016 22:19
вигнати мало-на санаторій забрати його фазенду, буде де АТОшників лікувати в нормальних умовах і у сусідів його деяких
Таня Показати IP 21 Травня 2016 10:57
О! А ще повиганяйте головних лікарів в їх замки і маєтки, що за"відкати" набудували. Скільки ж будете сліпими!
Петро до Таня Показати IP 22 Травня 2016 22:27
а в їх маєтках зробити будинки-типу хоспіси, бо це вони цих людей обібрали і угробили їх здоровя
Сераховичі Показати IP 21 Травня 2016 12:10
Голова Облради-супер! але якби ж і на рівні районів та і держави так думали.то був би якийсь толк.
живу біля до Сераховичі Показати IP 22 Травня 2016 22:28
голові облради допомогти і справи підуть
палиці Показати IP 21 Травня 2016 14:22
нарада дуже актуальна, але не піднято ЖОДНОЇ ВАЖЛИВОЇ проблема, медицина це ясно, але швидкі у нас і так хороші нові - пежо, поки що страхова медицина для середнього українця недоступна, нова апаратура усіи потрібна, але потрібно РЕФОРМУВАТИ МЕДИЦИНУ, а як і що зробити на нараді - повний нуль, голови районних рад просто не знают проблем, а в міністерстві просто живуть "відкатами" від ліків, починати потрібно з просто - як почали реформу в в пілотних областях та що з цього вийшло, зібрати спецалістів, але хай вони відверто скажуть як проходить реформа і тоді почати реформувати, а ЦМСД це ж райони утворили, просто збільшили кількість працівників а резульатат - повний НУЛЬ
місцевий до палиці Показати IP 22 Травня 2016 22:24
згоден, профілактика це найперше щоб центри ПМСД запрацювали, але туди кошти йдуть а нуль результат і ніхто з райкерівників в тему ще не війшов, бо нова, а голлікарі своїх ряжених туди посадили і ті тихенько гадять на місці замість щось робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus