USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Регіональне» керівництво в районі на Волині відправили у відставку

26 Січня 2014 12:38
Під тиском громади, яка протягом восьми годин блокувала сесійну залу, голова Володимир-Волинської районної ради Степан Слащук 25 січня 2014 року на позачерговій сесії ради написав заяву на звільнення. Голові Володимир-Волинської РДА, «регіоналу» Валентину Скубі депутати району висловили недовіру. Про це повідомили у пре-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Позачергова сесія відбувалася за присутності в залі більше сотні громадян. На порядок денний було винесено два питання: про відставку голови районної ради Степана Слащука та недовіру голові РДА Валентину Скубі. Втім, голосів для його прийняття не вистачило і голова райради намагався сесію закрити. Зробити це йому не дозволили депутати від опозиції та присутні активісти. Люди вимагали сесію продовжити і терміново викликати на її засідання відсутніх депутатів, аби набрати необхідну кількість голосів для відставки керівництва району.

Активісти заблокували усі виходи з приміщення районної ради і запропонували оплатити вартість таксі усім відсутнім депутатам аби вони лишень прибули на сесію. Допоки активісти звозили депутатів, Павло Карпюк звернувся до членів Партії регіонів із закликом вийти із лав цієї політичної сили та повернутися обличчям до народу. Люди ж почали вимагати аби кожен депутат від Партії регіонів і ті, які утрималися під час голосування за порядок денний, пояснили свою позицію. Під крики «Ганьба» депутати від Партії регіонів звітували перед громадою за своє голосування, а люди від них вимагали дати відповідь на питання: вони з народом чи ні? Якщо з народом, то підтвердженням цього має бути вихід з лав Партії регіонів.

З чотирьох присутніх «регіоналів» троє відразу написали заяви про вихід з партії і засудили злочинні дії влади. Відмовився виходити з партії Анатолій Верко, котрий займає посаду заступника голови РДА. Згодом про вихід з Партії регіонів заявив директор Оваднівського професійного ліцею Василю Ролюк, котрого на сесію привезли активісти. Правда, заяву він не зміг написати, оскільки напередодні зламав праву руку.

В підсумку активісти привезли на сесію трьох депутатів, а ще двоє прибули самостійно і порядок денний було затверджено. Втім, під час таємного голосування з’ясувалося, що з 31 депутата за відставку голови районної ради проголосувало 26 депутатів з необхідних 28. За недовіру голові РДА проголосувало 29 депутатів.

Присутні в залі громадяни заявили, що не випустять обранців району з сесійної зали доки вони не проголосують за відставку голови райради. Останній, зрозумівши, що люди налаштовані рішуче самостійно написав заяву на звільнення, яку депутати задовольнили.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Реаліст Показати IP 26 Січня 2014 12:43
Цікаво, а кого сьогодні підтримує директор ЗОШ що у с.Зимне (на одній з фото така задумчева)... На моїй памяті вона була і за регіони, потім помараньчевий прапор а потім знову регіони... А сьогодні вона з народом? Тоді скажіть а народ за кого?
Анонім до Реаліст Показати IP 26 Січня 2014 16:16
директор ЗОШ у с.Зиммне у Партії Регіонів ніколи не була, вона депутат районної ради від Во "Батьківщина"
Питяння до активітів Показати IP 26 Січня 2014 12:46
"..котрого на сесію привезли активісти. ..." якщо привезл силоміць - це злочин.... Ролюка привезли.... а Смоляра чого ні? Чи папа сказав не трогати???
андрій Показати IP 26 Січня 2014 13:28
Правильно.А пізніше й на нари
я Показати IP 26 Січня 2014 15:02
Згадай но пан Скуба як в девяності роки по Горохову ходив у вишиванці та підіймав студентів міста на боротьбу владою. Часи йдуть. Попав до кормушки і вже кричиш в ту сторону у яку потрібно правлячій партії. Трошки якось воно не по людські.
НОНА Показати IP 26 Січня 2014 18:16
Істрія повторюється, одні українці намагаютьсья нагнути інших. Справа не в якій ти партії перебуваєш, а що ти конкретно робиш перебуваючи на державній посаді. Після помаранчевої революції в органи влади замість одних корупціонерів прийшли інші. Треба міняти систему влади, а не оголошувати "хороші" і "погані" партії. Людина сама повинна вибирати в якій їй партії бути. І дивно виглядає коли борці за демократію заставляють людей виходити з партії. А деж тут демократія? Дзеркалом нашої суспільної моралі є депутати Верховної Ради окремі з яких вже поміняли не одну партію. Зміна влади це просто процес державотворення і в демократичній державі цей процес досконало прописаний в законі. Суспільство змінює владу згідно поцедури закону і тоді ніяких проблем не виникає. Так що нам треба готуватися до виборів, іншого шляху немає. А оті створені народні ради від лукавого. Їх в Конституції України немає.
Володимир Показати IP 29 Січня 2014 10:06
Демократія по Володимирські. Заборонити ПР та КП - підготовка до майбутніх виборів, усунення ймовірних конкурентів, а не справдливісь. Онищук - голова РР, Карпюк - заступник -- бажання отримати пасади і крісла, для першого задоволення власних амбіцій, для другого як перше, так і, на його думку, плацдарм для інших посад. Не захищаючи Скубу і Слащуку, але Карпюк і Онищук відверто слабкі менеджери і не готові для подальших реформ в новій Україні, а прануть лише одного ВЛАДИ, ПОСАД і ГРОШЕЙ. А в цілому всі маріонетки в чужиї руках. В чиїх ? Покаже подальший розвиток подій і не тут, а в Києві.
Людмила Показати IP 21 Лютого 2014 19:02
Я за регіони. Я не навижу ваш майдан і вашу Трійцю що кликали на майдан і розгромили місто Київ. Ви не народ і не розписуйтесь за всіх, для цього є референдум.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus