USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Регіонали» організують референдум щодо Болонського процесу?

19 Листопада 2008 10:36
Голова фракції Партії регіонів у Волинській обласній раді Петро Пронь вважає, що в України повинен відбутися загальнодержавний референдум щодо питання вступу до Болонського процес. Про це пан Пронь розповів під час засідання круглого столу «Престижність обраної професії», – інформує 19 листопада репортер «Волинських Новин».
 
За словами голови Волинської обласної організації Партії регіонів Олександра Башкаленка, за часів його молодості «дівчата навіть не хотіли дивитись на тих, хто не служив в армії». Як стверджує головний волинський «регіонал», якщо людина добре вчиться, то по це повинно знайти свого «покупця» в особі роботодавця.
 
Студентський мер Луцька Андрій Гурський висловився так: «Захищати Батьківщину? А від кого захищати? Від самого себе?» Пан Башкаленко, у свою чергу, вважає, що це питання – риторичне, оскільки «хто не годує свою армію, той годує чужу».
 
Як розповів пан Гурський, наразі на 1 посаду юриста може претендувати до 80 бажаючих, а на 1 посаду економіста – до 45-ти претендентів. Це є наслідком відсутності профорієнтаційної роботи, коли у виші вступають, «як мама сказала», – вважає студмер Луцька.
 
За словами голови студентської ради Луцького національного технічного університету Віталія Поліщука, якщо говорити про «престижність», то у Японії «питають не ким ти працюєш, а де ти працюєш». Там цікавить насамперед місце роботи людини, а не її професія.
 
«Найактивніший громадський діяч серед студентів» України Вікторія Левчук розповіла, що більшість роботодавців при прийнятті молоді на роботу вимагає наявності дворічного стаж роботи. А це, на думку Вікторії Левчук, фактично не можливо, особливо, якщо студент «тягне на червоний диплом». Стажування, у свою чергу, відбуваються максимум терміном на місяць.
 
За словами директора обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, те, що зараз називають «престижна професія», насправді означає «модна професія». Пані Кучмук проінформувала, що Волинь – трудонадлишковий регіон. Проте людина, обираючи професію, має насамперед дивитися, чи підходить ця професія задаткам, здібностям тощо. В сучасному світі, як розповіла пані Кучмук, «чим більше людина має професій, тим краще їй самій»..
 
Голова фракції Партії регіонів у Волинській облраді Петро Пронь вважає, що «якщо чоловік не відслужив у армії, то він нічого не бачив». За словами пана Проня, кілька десятків років тому будівельники їздили по селах, агітуючи місцеву молодь вступати у ПТУ і здобувати професії. Проте, як розповів Петро Пронь, зараз на одне місце у ВПУ-2 претендує 15-20 абітурієнтів. «Хай би статистика порахувала, скільки треба для Волині юристів... Натворили університетів і випускають кого? Нам (Волині – «ВН») треба 100 юристів, а випускають 600...» – бідкався лідер «регіоналів» у Волиньраді. Він порадив присутній на круглому столі молоді займатись громадською роботою і ставити конкретні цілі у житті. Як переконаний пан Пронь, щодо Болонського процесу варто так само, як і щодо НАТО організувати загальнодержавний референдум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Факти Показати IP 19 Листопада 2008 12:11
Хабарництво у ВУЗах країн які не увійшли до Болонського процесу вище. З якого часу Башкаленко з Пронем стали експертами в освітнійц галузі?
Sacha Показати IP 19 Листопада 2008 13:19
Тобто зі слів вельмишановного пана Башкаленка для того щоб ліквідувати безробіття потрібно всіх послати в армію (бажано рити окопи), або перекопувати дачі генералам. Складається таке враження що за час своєї служби Башкаленку крепко натисли чоботи і це відобразилось на його думках…
Анонім Показати IP 19 Листопада 2008 13:22
Ги-ги-ги Пронь не служив і тому зі слів Башкаленка голова фракції партії регіонів не чоловік!!!
Анонім Показати IP 19 Листопада 2008 13:35
Шановний пан Башкаленко я розумію що Вам як справжньому росіянину, який за 17 років незалежності не оволодів українською мовою, не відомо що Україна як демократична держава взяла курс на демілітаризацію всіх сфер суспільного життя, що в свою чергу означає перехід армії на службу за контрактом, "на відміну від Росії" тож або змініть консультантів які будуть правильно вам радити, що говорити або їдьте на батьківщину… там є всі умови для Вас!
Андрій Показати IP 19 Листопада 2008 13:39
Цілком підтримую слушну пропозицію Петра Проня що вже забагато у нас економістів та юристів тож нехай і головний регіонал башкаленко не продовжує зараз навчання на юриста у ВДУ а йде перекваліфіковується наприклад на муляра штукатура.
Анонім Показати IP 19 Листопада 2008 13:42
Референдум це всенародний вияв думки людей щодо того чи іншого питання. Цікаво як Пронь буде розказувати бабці в селі що таке болонський процес.
Анонім Показати IP 19 Листопада 2008 20:55
... це ЄДИНА партія яка в день свята студентів зібрала молодих активних людей і хоча б вислухала їх думку і привітала зі святом!!! Щось не чути було ПОДІБНИХ ЗАХОДІВ ВІД ІНШИХ ПАРТІЙ по місту Луцьку в цей день-по перше! По друге в статті правильно висвітленО що відбувалося на КРУГЛОМУ столі, А ОТ ХТО ЯК ЦЕ НАДУМАВ СОБІ КОМЕНТУВАТИ........це інша справа....
Анонім Показати IP 21 Листопада 2008 14:15
Аноніму як вас послухати то у вас все неправильно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus