USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Реклама змушує волинянок відмовитися від годування немовлят грудьми?

13 Листопада 2008 16:57
Суміші та добавки для дитячого харчування не можуть замінити повноцінне годування немовляти грудьми.  Про це стверджували присутні під час прес-конференції «Вигодовування грудьми в об’єднаному світі за мир і справедливість» медики, –13 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
Кожна мама повинна зрозуміти, що її молоко – саме таке, якого потребує її дитина у певний час, – розповіла лікар-неонатолог ОДТМО Олена Мельничук. Як стверджує медик, «материнське молоко може змінювати свій склад, залежно від часу доби та віку дитини».
Звичайно, є випадки, коли мама не може годувати грудьми або у дитини виявляють алергічні реакції на молоко матері, – зазначила вона. Тоді можна використовувати добавки. Але жодне дитяче харчування не може замінити материнського, продуманого природою, молока, – зауважила фахівець.
За останні роки медики фіксують більше випадків, коли матері почали частіше годувати немовлят молоком. Так, наприклад,  цьогоріч  до трьох місяців вигодовують своїх немовлят приблизно 47% мам, до шести місяців – 42%.
Для порівняння, кілька років тому до шести місяців своїх дітей годували лише 15% породіль, – сказала головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я ОДА Людмила Рожко.
Проте, зізналася пані Рожко, іноді тиск реклами нівелює прагнення мами годувати грудьми та створює видимість, що можна замінити материнське молоко. Це не так, – стверджує медик.
Адже годування маляти материнським молоком покращує його імунітет, інтелектуальні здібності. Також це корисно й для мами, оскільки жінки, які годували грудьми, рідше хворіють на рак молочної залози та рак яйників, – зауважила Людмила Рожко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus