USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянку, яка хотіла відмовитися від новонародженої дитини, підтримав Президент України

18 Червня 2009 11:53
Після публікації 3 червня в «Україні Молодій» матеріалу «Катерина по-волинськи» жінку, яка хотіла відмовитися від дитини, підтримав Президент України Віктор Ющенко. Про це 18 червня інформують «Волинські Новини».
 
У матеріалі йшлося про 47-річну мешканку Старовижівського району Волині, яка у хліві народила четверту дитину та, злякавшись осуду, віднесла маля до річки. Сама ж викликала міліцію та медиків, щоб доньку «знайшли», а поки ті їхали, пильнувала, аби з дівчинкою нічого не сталося. Наступного дня вона зізнається в тому, що це її дитина і... напише відмову від маленької. А ще через день прийде в лікарню, щоб залишитися зі своєю донечкою. Назавжди...
 
Цей випадок сколихнув і збентежив не одне серце. Як пише сьогодні, 18 червня, видання «УМ», схвилював він і Президента України Віктора Ющенка, який вирішив написати листа цій жінці.
 
«Шановна Галино Іванівно! Прочитав у газеті «Україна молода» статтю про вашу життєву ситуацію. Пройнявся нею і вирішив підтримати в цю важливу для вас хвилину, – йдеться у листі Президента. – Я горджуся вами, що ви зуміли віднайти сили і не допустили непоправну помилку. Жодні людські пересуди, жодні обставини чи труднощі не варті людського життя, яке ви щойно дали дитині, цій маленькій немічній крихітці, яка, вірю, буде Вашою великою радістю і опорою в житті. Можливо, з неї виросте велика й талановита людина, знаменитий учений чи лікар, митець, спортсменка чи просто добра й любляча дитина. Усе це попереду. Головне — вона сьогодні потребує Вашої материнської любові, тепла і ласки. Ви зробили мужній крок, перемігши власний страх. Насолоджуйтеся Богом даним материнством. Це велике щастя і ще більша відповідальність. Переконаний, що Ваша любляча родина, всі Ваші односельці підтримають і зрозуміють Вас.
Бажаю здоров’я Вам, Вашій родині і наймолодшій донечці. Нехай у неї буде щаслива доля і велике майбутнє».
 
Минулого тижня кореспондент «УМ» побував у селі на Старовижівщині, де мешкає Галина Іванівна. Скромна хатина, де жили колись батьки, сьогодні прихистила її сім’ю. У райцентрі вони мають квартирку, але спробуй-но тепер проживи в місті на одну зарплатню, не маючи кабанчика у хліві чи корівчини. Ось і переїхали у скрутні часи на батьківське обійстя. Чоловік Галини Іванівни працює електромонтером, вона ж – безробітна. Двійко старших дітей мають свої сім’ї, діточок. А з батьками залишився їх найменшенький – восьмирічний Миколка. Тепер Бог несподівано подарував ще й доню. Дівчинку назвали Іринкою, бо так схотів братик. Він дуже любить сестричку. Ранесенько, коли мама встає корову доїти, він сам прокидається і забавляє маленьку, щоб не плакала.
 
Живе родина скромно. Маленька Іринка поки що не має ні свого ліжечка, ні візочка. Спить із матусею на одному ліжку. Памперсами її теж не балують, бо вони не по кишені сільській сім’ї. До появи дитини не були готові, заощаджень не мали, а дитячі гроші ще не отримали. Одних папірців скільки треба назбирати, у райцентр доставити. Дякує працівникам сільради за допомогу. Телефонують односельці, питаються, що треба. Моральну підтримку відчуває постійно.
 
«Не повірите, не знаю, що коїла. Не пам’ятаю, що робила, – згадує Галина Іванівна той день 20 травня, коли на світ народилася її доня. «Кажуть, що першого ж дня, коли дитину знайшли, у пологове відділення приходило три сім’ї, які хотіли її удочерити... Нам додому телефонували і питали, чи дитину не продаємо. Миколка сказав, що продають свиней на базарі», – пригадує вона.
 
Колин жінка читала лист Віктора Ющенка, тримаючи Іринку на руках, її обличчя світліло, а в очах почала блищати зрадницька волога. Вона тільки й видихнула: «Недаремно ми за нього голосували...»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Анонім Показати IP 18 Червня 2009 12:11
[вирізано - цензура], прости Господи, законченная. Девочка еще свое хлебнет с такой мамашей. Впрочем, как и многие. Лучше бы ее вменяемые родители удочерили
Анонім Показати IP 18 Червня 2009 12:31
Тупость делает с людьми чудеса... Как можно рожать втихомолку??? И не девочка ведь 15-летняя, которой мозги положены в исключительных случаях! А если поперечное положение плода? А если потуги прекратятся, асфиксия и прочие прелести для ребенка (ну ладно, фиг с ним, с ребенком, у нас ребенка замочить что пописать сходить), а себя не жалко? А если кровотечение? Бегать по селу, выпучив глаза, и орать "Люди, рятуйте!"??? Мля, типичный ющенковский электорат, неудивительно, что Харант высоко оценил человеческий подвиг мудрой берегыни. Они друг друга стоят.
Анонім Показати IP 18 Червня 2009 16:17
Так гордися, що за нього голосувала за Ющенка яка радість і тут розуму нема ,хай би він тобі хоч би тисячу дав в яких у нього мілльярди? А думати треба тобі жіночка не тим, що між ногами, а тим що між вушами.
Olga, Washington Показати IP 19 Червня 2009 04:30
Люди, ну зачем вы так? Ведь известно, что бывает дородовая и послеродовая депрессия. А Президент действительно мог бы помочь этой семье не только на словах.
Александр Показати IP 19 Червня 2009 13:53
Ага, щас Ющ кому-то поможет не только на словах! [самоцензура]! Анонім 18 червня, 16:17 95.135.245.202 прав на 100%!
Анонім Показати IP 22 Червня 2009 13:31
пиар
Анонім Показати IP 23 Червня 2009 15:21
Вот это и есть электорат Ющенки. Как-то она неубедительно для замужней тетки с тремя детьми рассказала,що "нэ пам'ятала ничого". Забитый народ. А Ющенко и Кэтрин могли бы хоть на памперсы выделить из "3000" - фонда имени свитлого майбутнього свойейи родыны.
Анонім Показати IP 24 Червня 2009 11:50
По-моему, вся статья - заказной PR. Какое может быть осуждение, если есть законный муж? И какое дело до других? У нас в селе пара (обоим по полтинник) родили второго ребенка - долгожданную доченьку (до этого было несколько неудачных попыток), так все село за них радовалось: в храме молебни за здоровье женщины заказывали, казалось бы, чужие люди. Цветами завалили после выхода их больницы. Все мужнины однокласники, кто в селе остался, на подарок собрались. А вы об осуждении говорите. Или Слобожанщина и Волынь по разным законам живут? По-моему, этой мадам голову лечить надо. А президент действыительно мог бы на подарок расщедриться. Хоть бы коляску подарил.
Ліна Показати IP 25 Червня 2009 13:46
Правильно беде: "Волинянку, яка п е р е д у м а л а відмовлятися від своєї дитини, підтримав Президент України..."
Анонім Показати IP 27 Червня 2009 04:40
Krashe b groshi ditynio dav hoch by milijon! Dutia to sludnia ymret ved!
гість Показати IP 27 Червня 2009 20:25
Боже ж мій, як жалісно! А чому ж тих, хто НЕ збирався і НЕ покинув своїх діточок, не маючи ані шеляга за душею, не підтримав Президент? А тут - чоловік є, діти є, руки є, дітородні органи, виявляєтья теж функціонують...
Вася Показати IP 28 Червня 2009 00:55
1) Крапля в морі. 2) Насправді це показуха. 3) Йому глибоко насрати на тисячі таких же а то й гірших випадків.
Анонім Показати IP 30 Червня 2009 15:12
Какой надо быть дурноватой,что бы после 3 родов да еще и в 47 лет, не соображать что ты беременна. А Президент наш и не читал этой статьи просто все это пиар - рассчитанный на стадо дебилов.
Анонім Показати IP 30 Червня 2009 15:43
Прежде чем рожать, нужно думать. Дети, которых родители не ждут и не хотят, выростают замкнутыми и своим родителям они не прощают свое нищенское существование. Дети должны быть в семьях, где нет проблем ни в питании, ни в одежде, ни в воспитании. Родителей, которые отказываются от своих детей необходимо наказывать и не государство должно их растить за свой счет а такие родители обязаны платить государству.
Знайка Показати IP 30 Червня 2009 17:59
Справжній Президент!!! а від статті сльози на очі накочуюься
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 07:25
малороси тупарили,краще своїм братам старшим монголотатарам мозги пополощіть
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 10:50
Люди, не вникли вы в суть ситуации. Женщина задержку, небось, списала на климакс, детей уже трое есть... А потом, когда поняла, что беременна, то было поздно - искусственные роды разрешены только по медицинским показателям. РОдить - родила, поднять - вопрос, сможет ли. поздние дети - ранние сироты. Конечно, ей, наверное, хотелось, чтобы дочке повезло, чтобы была другая семья - хорошая, богатая, родители молодые... А вот отказаться полностью - не смогла. Страшно, небось - не знать, что с твоим чадом, а вдруг на запчасти разберут? Не осуждайте. Это - легче всего.
Анонім Показати IP 3 Липня 2009 14:13
Пан Президент дурнуватого листа жiнцi нашкрябав.Вiд безвиходi хотiла дитину знищити. Голодранцi вони обидва- i чоловiк i вона. Грошей немае,а Президент..... ех,Вiктор Андрiйович....
Анонім Показати IP 6 Липня 2009 01:36
Які всі розумні! А багаті які?!? Тільки в багатих і забезпечених родинах діти мають народжуватися... Багаті чомусь більше однієї дитини не бажають, мабуть тому, що на салони краси, фітнес-зали і відпочинки за кордоном часу малувато залишиться! А з такими міркуваннями нас через 100 років не залишиться і в споминах світової спільноти! Зараз 80% населення України - голодранці!
Наталія Показати IP 6 Липня 2009 13:24
Складається враження, що ця стаття - замовлена. Бачите, мовляв, який гарний нас президент, недарма за нього голосували. Та й у мене у шафі лежить помаранчевий шарф, який чоловік привіз із Майдану. А чи не соромно, пане Президенте, що людей довели до зубожіння, коли власної дитини хочуть позбутися?
Анонім Показати IP 8 Липня 2009 09:34
більшості, котра залишила свої коментарі: "не судіть і не судимі будете!" По - різному складається життя, і навіть ви, не можете бути впевнені, як би поступили на її місці в її ситуації. Говорити легко, коли тебе це не торкається... тому подумайте, перш ніж щось сказати
Piter-Texas Показати IP 11 Липня 2009 17:16
Ne sudite, da ne sudimu budete.A spomnit divchunku Nastyu.Yaka vryatuvala svogo bratuka pru poszari.Prezudent tosze dopomogav,chob popiarutusya?Yaku specialnum litakom vozulu do Amerucu i tam likuvalu.Lyudu ne lizte do chuszoi kusheni.I ne schutayte chuszi groshi.Kolu perestanute zavuduvatu.Bude krasche vam szutu.Amin*
Анонім Показати IP 12 Липня 2009 11:08
я вас умоляю,шо вы все мелете?какой он молодец,ющенко?а мамашка какая бедненькая героиня?50 лет бабе,ну родила,так зачем все эти понты с ребёнком?я ей не то что не сочувствую,а очень презираю!у неё 1 ребёнок был(остальные взрослые уже),так неужели сразу не поняла,после родов,что и этому хватит еды и всего остального-что 1, что 2-разницы особой нет!и вообще,пусть бы работала где то!а то работать здоровье не помогает или хозяйство большое?если родила-здоровье есть,если хозяйство большое-значит и кормит есть за что!чё её жалеть?бредятина!у меня четверо-и нормальненько!работаю на основной работе,а по выходным мою подъезды.муж тоже вкалывает.и мысли небыло зачем нам всё это!время есть и на детей,и на себя!на моря,правда,не ездим,но в походы,на рыбалку,на шашлыки(даже зимой)-регулярно!и дети маленькие-12,10,7,4года,и жизнь бьёт фонтаном!кстати,родители не помогают-у меня нет их,а у мужа мать-пенсионерка,сами ей стараемся иной раз помочь!жалельщики!фу,противно ваши сочувствующие сопли читать!а баба-дура набитая,дать бы ей по башке,чтоб мозги вправить!
Анонім Показати IP 13 Липня 2009 09:09
А где был ее муж за 9 месяцев до рождения ребенка? Может, на заробитках, и вернулся за пару месяцев до родов? Мутная какая-то статейка.
Анонім Показати IP 13 Липня 2009 15:20
"Тепер Бог несподівано подарував ще й доню.Маленька Іринка поки що не має ні свого ліжечка, ні візочка. Спить із матусею на одному ліжку. Памперсами її теж не балують, бо вони не по кишені сільській сім’ї. До появи дитини не були готові, заощаджень не мали, а дитячі гроші ще не отримали". - Ну ні фіга собі! Несподівано Бог подарував дитину. А сама ні при чому - я не я, і хата не моя. В те, що Бог несподівано дарує дітей, вірять хіба що першокласники. Бідося аж свистить, сама безробітна, в 47 років дитину забацала, за 9 місяців вагітності не подумати ні за ліжко дитині, ні за коляску, ні за те, за що далі жити буде, чим годувати ту дитину... Якого милого тоді взагалі дитину заводити? А Президент ліпше би допоміг онкохворим дітям матеріально, ніж сльозливі листи писати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus