USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Один день без маршруток: флешмоб у Луцьку

30 Березня 2017 09:15
Андрій Михайлов закликає мешканців Луцька один день в тиждень не користуватися міськими маршрутками. Тобто, обрати будь-який спосіб пересування, крім міських автобусів.

Про таку ініціативу лучанин написав на сторінці спільноти «Наш Луцьк» у Фейсбук.

«Багато людей писали про те, щоб почати їздити в тролейбусах, на вело і т.д. Вірю, що серед нас знайдуться люди, які підтримають флешмоб - їздити кожен вівторок, або і кожен день на будь-якому транспорті крім маршруток. Чому вівторок? Бо саме в цей день і в середу спостерігається найбільший наплив пасажирів в громадському транспорті», - йдеться у пропозиції Андрія.

Лучанин додає, що маршрутки - потужне джерело забруднення повітря яким ми дихаємо в місті.


Своєю чергою луцький активіст Михайло Шелеп зауважує, що така акція мала б більше резону ще до підняття тарифу, і могла бути хорошою відповіддю на «технічні години економії пального», що робили перевізники минулого тижня у п’ятницю, 24 березня.

«Наші «захисники» у виконкомі зробили все щоб перевізники не почували себе ображеними. Тому ця акція - свого роду демонстрація, що люди вміють ще самоорганізовуватись для захисту своїх інтересів», - долав Шелеп.

Як повідомлялося, підняття тарифів на проїзд у маршрутках це такий собі «подарунок» трьох заступників міського голови, які вирішили зробити сюрприз лучанам перед своєю відставкою.

Нагадаємо, раніше виконком прийняв рішення про обстеження пасажиропотоку у всіх маршрутках міста.

Варто додати, у той час, коли перевізники з боєм добиваються підвищення вартості проїзду, в мешканців міста є чимало нарікань на якість перевезень. Пересічні лучани часто скаржаться на поведінку водіїв, недотримання ними графіків руху, холод в транспорті та якість перевезень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Антикритик Показати IP 30 Березня 2017 09:51
У Андрія є автомобіль) він так чи інакше маршруткою не їздить! Можливо краще зробили б флешмоб по прибиранню міста?
авіавіаів до Антикритик Показати IP 30 Березня 2017 10:40
вот вот вот! пишіть де він його ставить, і всі зранку йдем до нього з проханням підвезти. перед цим бажано поїсти цибулі з часником, не митись пару днів і пройтися по болоті. так же всі попутчіки роблять.
Торі до авіавіаів Показати IP 30 Березня 2017 16:53
Ну для чого такий брєд писати??
петька до Антикритик Показати IP 30 Березня 2017 11:35
Двірнички на те е.вони гроши получають
Zorro Показати IP 30 Березня 2017 09:58
а що заважає депутатам від заблокувати та відмінити рішення виконкому?
Справедливий Показати IP 30 Березня 2017 10:00
ПІДТРИМУЮ!!!
Народна довіра Показати IP 30 Березня 2017 10:01
Треба збільшити кількість тролейбусів .
Добра справа Показати IP 30 Березня 2017 10:25
Пропонуючи писати на табличка місце призначення, і стояти на зупинках тримаючи в руках а шоферма підбирати попутчика, хороший спосіб стати ближче і добріще. Добро в середині нас і ми можемо стати на краплю добрішими і чуйнішими, я вірю в те що в нашому місті багато хороших людей
Лучанин Показати IP 30 Березня 2017 10:39
Я підтримую. Пересуваюсь на власному авто, махайте рукою, буду підвозити. Часто бачу як водії маршруток спілкуються по моб телефоні, таке враження що не людей, а картоплю возять.
Запхайте Показати IP 30 Березня 2017 10:50
собі той флешмоб в ср..ки! Луцьк - не громада, не люди, а стадо. Вам плюнули в рила, а ви утерлись, замісь того щоб протестувати, вийти на мітинг протесту під ту довбану міську раду, висувати свої вимоги, страйкувати, добиватись свого, нагнулись під бариг. ТЬФУ! рагулі забиті.
лучанка Показати IP 30 Березня 2017 11:16
Пропоную флеш-моб по вівторках не ходити на роботу, або по понеділках .
344 Показати IP 30 Березня 2017 11:46
Не потрібно впадати в стан ображених. Треба домогтись від міських депутатів скасування рішення виконкому. А якщо вже робити флешмоб, то щодо міських депутатів - "Не можеш зупинити свавілля виконавчої влади - оплати перевезення за підвищеним тарифом".
нік стайл до 344 Показати IP 30 Березня 2017 12:12
ми знаємо, хто являє більшість у раді...отже, чекаємо їм почути голос громади!
наталка Показати IP 30 Березня 2017 13:23
не підтримаю , бо живу і працюю в різних кінцях міста- пішки далеко йти, треба пів дня, велосипеду немає, а їхати тролейбусом, то прямого тролейбусу немає треба пересідати, то вийде те саме 4 грн.
Лучанин Показати IP 30 Березня 2017 14:47
Ідея хороша. Я і так їх вже ігнорую по можливості. Але як бути тим, куди тролейбуси не ходять? Це район Вишкова та можна сказати Вересневе, бо той тролейбус що його є, що нема (графік для себе робили, а не для людей). На Ковельську та Володимирську теж швидко не доберешся, а по годині стояти чекати це не вихід, ще Гаразджа. Так, по можливості треба їм влаштувати показовий виступ, але й треба міськраду поставити на місце щоб виконувала свої обов'язки, а не тільки своїми п'ятиими точками займалися.
прозорро Показати IP 30 Березня 2017 15:50
пропоную інший флешмоб...в маршрутці платити тільки 3 грн....
мутіво до прозорро Показати IP 30 Березня 2017 16:11
луччє по 2,50 бо вони більше не вартують
Лучанин Показати IP 31 Березня 2017 10:28
Підтримую частково, на жаль поки у Луцьку не буде достатньої кількості тролейбусів, повністю відмовитись від маршруток місто не зможе. А платити по 3 гривні, це не вихід, бо вас водії просто висадять з маршрутки.
Роман Показати IP 31 Березня 2017 16:30
А можливо мотрібно за оплачений проїзд в маршрутці вимагати квиток ? Перевізникам не вистачає грошей щоб виплачувати водіямзаробітні плати. В той час як самі водії підраховують кількість пасажирів "на око" потім змешнують цю суму в декілька разів і забирають різницю грошей собі. Перш за все треба уряду запровадити фіксацію кількості пасажирів в транспорті. А потім піднімати чи опускати тарифи на проїзд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus