USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Рекордна кількість студентів: в ЛНТУ – дві тисячі першокурсників. Фоторепортаж

14 Вересня 2022 17:26
В одному з найбільших вишів Волині, Луцькому національному технічному університеті, посвяту в студенти пройшли більше двох тисяч першокурсників. Для луцького політеху це рекордна кількість нових студентів.

На Театральному майдані у самісінькому центрі Луцька на урочисту посвяту першокурсників зібралися сотні студентів, викладачі, керівництво університету, батьки, духовенство та представники міської та обласної влади.
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл помолився разом зі студентами, відзначивши, що сьогодні відбувається революція в науці, привітавши студентів з прекрасною миттю.
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович наголосила, що цьогоріч університет встановив рекорд за кількістю студентів-першокурсників – їх вступило понад дві тисячі.

«Це свідчить про те, що ви – патріоти своєї країни, ви залишилися в Україні. Ви обрали найкращий університет, адже тут панує добро, щирість, відданість. Я безмежно вдячна колективу, який опрацював рекордну кількість заяв. Тому хочу, щоб ми разом з вами стали однією родиною технічної освіти Волині. Сьогодні, в надзвичайно складний для України час, нам з вами прийдеться її відбудовувати. Тому ви маєте бути професіоналами», – відзначила Ірина Вахович.
Для голови Волинської обласної ради Григорія Недопада сьогоднішня посвята особлива, адже і його син є першокурсником ЛНТУ: «Всім вам бажаю пройти успішно цей марафон і щоб ми всі дочекалися однієї жінки – нашої Перемоги».
Завітали привітати новоспечених студентів і нардепи Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов. Вони відзначили, що для України сьогодні нелегкі часи, але студенти зробили важливий крок – пішли навчатися в ЛНТУ. З їхніх слів, нинішні студенти-першокурсники – це армія майбутнього, адже на їхні плечі ляже найголовніше завдання – відбудова України.
Впродовж заходу присутніх розважали дитячий колектив «Співаночка», спортивний клуб козацького бойового мистецтва «Герць». А насамкінець декани факультетів запалили жовто-блакитні дими, які символізують віру у ЗСУ та майбутню перемогу України над російським агресором.
Посвята студентів-першокурсників ЛНТУ – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
дідо Показати IP 14 Вересня 2022 17:44
потенційне безробіття...в училищах недобір...а ринок потребує робітничих спеціалістів..
Народна прокуратура до дідо Показати IP 14 Вересня 2022 18:06
Якщо ринок платитиме адекватну зарплату, то й робітники будуть, а виїжджатимуть за кордон
дідо до Народна прокуратура Показати IP 14 Вересня 2022 19:01
ринок платить нормальні зарплати тим хто працює ,не бухає та не краде...
Петро Показати IP 14 Вересня 2022 19:32
Така кількість майбутніх "спеціалістів" зайва Україні. Зайві спеціалісти - це соціальне невдоволення. Я, мовляв, маю диплом, а роботи немає. Вони виїжджають на будь-які роботи за кордон, висилають додому гроші, але ці гроші - теж не вихід для держави. Зазвичай, гроші з заробітків на 95% (досліджено!), вкладаються не в інвестиції, а в банальне виживання. Освіта повинна бути збалансована з індустріальною політикою, чого немає в нашій державі. Це не я сказав. Читайте Еріка Райнерта
Петро Показати IP 14 Вересня 2022 19:36
Щодо рекодної кількості студентів. Кількість часто не підтверджується якістю. Зазвичай, ці величини, як не сумно, обернено пропорціональні.
Юрій Показати IP 14 Вересня 2022 19:53
Прикро, що забули про війну, організовуючи таке гучне святкування в самому центрі обласного центру : на всю валить музика, працюють діджеї... Дууууже велике свято : посвята у студенти))) Як на мене, можна було б обійтись без тих пафосних заходів, без виступів можновладців, яким, безперечно, скучно за публіко ю... Виступив би очільник ВуЗу, Владика Михаїл - і предостатньо в умовах ВОЄННОГО СТАНУ, який триває... А тут дискотека на все село...
Вічний студент до Юрій Показати IP 14 Вересня 2022 21:00
Ти не правий. Якщо в державі війна, то це зовсім не означає, що треба обгорнутись білим простирадлом і йти на кладовище. У Велику Вітчизняну слідом за боєм їхали артисти-співаки, нашвидкоруч на кузові вантажівки споруджувалась "сцена", бійці були задоволені. Це усе - позитивні емоції. Не треба жити в соляному розчині. Така позиція скорочує життя. А діти запамятають свій день. Слава Україні!
Петро Іванович до Вічний студент Показати IP 18 Вересня 2022 11:53
Позитивні емоції потрібні на фронті,в окопах,а не в центрі міста,куди привезли вісім загиблих.Різницю аідчуваєте?
Хз Показати IP 14 Вересня 2022 19:56
Ще 2 тисячі фьючерсів на шматки пластику
123 Показати IP 14 Вересня 2022 20:27
Бідні діти,куди вони сунуться?Ще й беруть на свої плечі утримання цілої банди хабарників і пройдисвітів.
Фінагент Показати IP 14 Вересня 2022 22:14
Та вони від армії.ховаються, бо студентів не беруть.
Френ Показати IP 15 Вересня 2022 14:12
Яка технічна освіта на волині перетворила технічний вуз в гуманітарний
Хлоша Показати IP 15 Вересня 2022 23:52
Яка ректриса такий і вуз
Поля Показати IP 16 Вересня 2022 17:18
Де вона й знайшоася
Пася Показати IP 16 Вересня 2022 22:23
А десь з ровинськіі області принесло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus