USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Рекордна кількість вступників: як розпочався новий навчальний рік у Волинському військовому ліцеї

12 Вересня 2023 19:36
Майже 1 100 дітей з усіх областей України цього року вступили до волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. У 2023 році кількість вступників була рекордною за усі роки існування ліцею.

Про це Суспільному Волині розповів начальник закладу Павло Боснюк.

«Майже 50% вступників – це діти, батьки яких сьогодні воюють. Вимушені були звернутися до органів влади з метою збільшити контингент дітей і нам це вдалося», – зазначив Павло Боснюк.

Читати ще: Голів територіальних громад Волині просять долучитись до співфінансування обласного військового ліцею

Серед нових учнів – чимало дітей з окупованих територій. Вікторія Політаєва приїхала на Волинь із Бахмута на Донеччині. Зі слів дівчини, вона давно мріяла отримати військову професію: «Вирішила поступити у цей ліцей, щоб потім піти по військовій сфері і зараз хочу перевірити міцність свого характеру».
Для учнів ліцею новий навчальний рік розпочався із безпекових заходів і польових навчальних зборів.

Читати ще: Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою підписав меморандум із військовими

«Наші діти сьогодні перебувають на різних локаціях. З ними працюють офіцери, військовослужбовці 100 бригади і не тільки. Маємо профільні взводи державної прикордонної служби України і ДСНС», – сказав начальник ліцею.
Під час навчання ліцеїсти живуть і харчуються у закладі.
У військовому ліцеї особлива увага – спорту, розповів викладач Сергій Дмитрук. Говорить, ліцеїсти сім разів поспіль ставали переможцями всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді.
Як розповів начальник обласного військового ліцею Павло Боснюк, від березня навчальний заклад покинули 34 офіцери, які пішли захищати Україну.
Символічно, декілька днів тому обласний ліцей отримав синьо-жовтий стяг із особистим підписом Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus