USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Рекордний показник: за місяць з Волинської митниці переказали до держбюджету понад 2 млрд гривень

4 Жовтня 2022 11:45
У вересні 2022 року із зони діяльності Волинської митниці платниками податків перераховано до державного бюджету 2 млрд 344 млн гривень митних платежів. Ця сума є рекордною для абсолютних показників митниці у наповненні скарбниці країни.

Про це повідомляють у Волинській митниці.

Нагадаємо, психологічний бар’єр у 2,0 млрд грн Волинська митниця подолала у грудні 2021 року. З початком повномасштабного російського вторгнення зовнішньо-економічна активність підприємців суттєво скоротилась, однак поступово відроджувалась і нарощується.

Читати ще: З початку року на Волині сплачено майже 9 млрд податків

Таким чином, у вересні 2022 року середньоденні надходження державного бюджету із зони діяльності Волинської митниці склали 106,5 млн грн, що на 40 відсотків більше серпня 2022 року. Збільшення сум адміністрованих митних платежів пов’язане з ростом обсягів оподаткованого імпорту телефонних апаратів, машин автоматизованої обробки інформації, шин, мінеральних добрив, тракторів. Також після нетривалого просідання, пов’язаного із так званим «нульовим розмитненням», збільшується кількість митних оформлень імпорту легкових авто. У вересні питома частка таких платежів склала 12 відсотків і виросла порівняно з серпнем на чверть або на майже 58 млн грн.

Читати ще: Спільний транзит: як 1 жовтня переправлятимуть товари через Волинську митницю до ЄС

Загалом з початку цього року внесок до державного бюджету підприємців, які обирають Волинську митницю для здійснення своєї зовнішньо-економічної діяльності, становить 10 мільярдів 730 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Інсайдер Показати IP 4 Жовтня 2022 12:22
1,44 будуть повернуті по схемам з ПДВ, але це вже інша історія .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus