USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Ремонт вулиць у Луцьку: на що витрачають мільйони з міського бюджету

20 Липня 2015 20:30
Обірвана велодоріжка, вкриті асфальтом люки, відсутність тротуарів та решіток зливової каналізації, а також «напіввідремонтовані» вулиці – яким чином у Луцьку здійснюють капітальний ремонт доріг, з’ясувало Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як відомо, у міському бюджеті на 2015 рік заклали 25 мільйонів гривень на капітальний ремонт вулиць, ще 6 мільйонів – на поточний ремонт вулиць та 10,5 мільйона – на реконструкцію прибудинкових територій. У рамках ремонту місто планують зробити більш дружнім до велосипедистів – так, велосипедні доріжки облаштували вже на двох проспектах (про проблеми, які виникли вже на початковому етапі налагодження велоінфраструктури - нижче).

Взірцем успішно здійсненого капітального ремонту вулиць наразі вважають Гнідавську, де донедавна були цілковито відсутні тротуари, а дорожнє покриття теж бажало кращого. Втім, дрібні недоліки в роботі комунальників помітні і на цій вулиці.
Про капітальний ремонт сусідньої вулиці Станіславського, що з’єднує Гнідавську та Львівську, повідомляли у червні. Тут можна зауважити, як контрастують ділянки із нещодавно відремонтованим покриттям та старий потрісканий асфальт.
Проспект Відродження, що пролягає густонаселеною частиною міста та характеризується жвавим рухом транспорту, теж потрапив до переліку вулиць, охоплених ремонтом. Тут зайнялися активним облаштуванням тротуарів, викладенням їх плиткою, до того ж, з виокремленням велосипедних доріжок – важливого елементу майбутньої велоінфраструктури міста.

Варто зауважити, що з цією новацією не обійшлося без курйозів. Так, один відрізок велодоріжки наразі «веде у нікуди», обриваючись бордюром. Як нещодавно пояснював перший заступник міського голови Тарас Яковлев, вона є незавершеним проектом, тож усунути недолік обіцяють, вирішивши проблему, спричинену особливістю ґрунтів.
Ще один проспект, що стане частиною велоінфраструктури Луцька – проспект Соборності, де на відрізку від Північного ринку до перетину з проспектом Молоді здійснили ремонт тротуарів із облаштуванням велодоріжок. Попри те, що на доріжках заборонено паркування та рух автомобільного транспорту, вже повідомляли про випадки, коли місцеві мешканці нищили стовпчики, що обмежували проїзд.
Найдовша магістральна вулиця міста – Карпенка-Карого, де, зі слів директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Івана Кубіцького, капітально відремонтовано відрізок від мосту через Стир до перетину з вулицею Митрополита Шептицького. Через довгу протяжність вулиці і, відповідно, значний обсяг робіт, остаточно завершити ремонт у стислі терміни було проблематично.

Наразі помітно радше сліди ямкового ремонту, ніж повну заміну покриття. До того ж, розмітка на вулиці, якою рухається чималий транспортний потік, зокрема, вантажівки, досі не нанесена, а частина люків вкрита асфальтом.
Вулиця Вереснева, що пролягає від вулиці Теремнівської, поблизу геріатричного пансіонату, до села Липини, також була капітально відремонтована цього року. Попри хороший стан дорожнього покриття, тротуари облаштовані не скрізь, а люки різноманітних комунікацій виявилися частково заасфальтованими. На проїжджій частині подекуди лежить будівельне сміття, що не сприяє безпеці руху автомобілів вулицею.
Проблеми із покриттям сусідньої Теремнівської, якою рухається чимало транспортних засобів, намагаються вирішити шляхом поточного ямкового ремонту.

Капітальний ремонт вулиці Підгаєцької активно тривав ще на початку червня – тут почали облаштовувати нове дорожнє покриття та тротуари.
Повідомляли владці і про облаштований заїзд до стадіону «Авангард» з боку проспекту Президента Грушевського. Новеньке асфальтне покриття тішить лучан на відрізку між стадіоном та будинками № 4 та 4а. А вже поблизу заїзду до головного входу на стадіон можна зауважити звичний для більшості мікрорайонів міста стан покриття – понівечений асфальт, щебінь та ями, де утворюються калюжі після дощів.
Неподалік від «Авангарду» здійснено капітальний ремонт заїзду до будинків № 1,3 та 5 на вулиці Гулака-Артемовського. Разом із новеньким асфальтним покриттям тут можна зауважити занедбані тротуари, знищені корінням дерев.
Щодо вулиці Конякіна, у червні комунальники звітували про капітальний ремонт тротуарного покриття площею півтори тисячі метрів квадратних. Своєю чергою, розмітка на пішохідних переходах тут, як і майже на всіх вулицях міста, досі не нанесена.
Вулицю Кравчука капітально відремонтували на відрізку від вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів до Гордіюк. Особливістю вулиці є відсутність облаштованих тротуарів на значних відрізках, а також вкрай поганий стан покриття на сусідніх вулицях.
Попри повідомлення про капітальний ремонт вулиці В’ячеслава Чорновола, неозброєним оком помітні недоліки дорожнього покриття.
Одне з проблемних та аварійних перехресть міста – так зване Вишківське перехрестя, де перетинаються залізничні колії, вулиці Героїв УПА, Ківерцівська, Стрілецька та Набережна. Раніше депутати звертали увагу на необхідність встановлення світлофорів на багатьох аварійно небезпечних ділянках луцьких доріг. Водночас, стандартною відповіддю на запити були слова міського голови про те, що такі роботи надто дороговартісні.

У мерії інформували про майбутнє встановлення світлофорного об’єкта на перехресті ще на початку літа. Тоді розпочали роботи зі встановлення світлофорів, а наразі викладають бруківкою тротуари. Власне, світлофорний об’єкт досі працював лише у тестовому режимі.
Вулиця Вахтангова, що на Вишкові, неподалік від вулиці Героїв УПА – ще одна локація, яку не оминули ремонтні роботи цьогоріч. Як повідомляли під час оперативної наради у міського голови на початку червня, капітально відремонтували ділянку вулиці від будинку №23 до будинку №45. У цьому справді можна переконатися на місці. Втім, у міській раді скромно промовчали про те, у якому стані перебуває дорожнє покриття на іншій ділянці вулиці (поблизу будівлі Державної фітосанітарної інспекції). Там дорога (а точніше, бездоріжжя) більше придатна для руху бронетехніки, ніж легкових автівок чи мікроавтобусів. Водії змушені тут пересуватися надзвичайно повільно, аби не пошкодити автомобіль.

Ще одна характерна риса вулиці – відсутність решіток зливової каналізації – так замість однієї з них водіям та пішоходам сигналізують дбайливо вставлені в отвір гілки, а через відсутність іншої необачний перехожий може провалитися та отримати травми.
Таким чином, попри декларований капітальний ремонт цілої низки вулиць міста, часто довгоочікувані ремонтні роботи залишаються незавершеними, або ж не приносять очікуваних результатів мешканцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
мрійник Показати IP 20 Липня 2015 21:34
Щось довго не чути легендарного депутата осіпова і його починаючого, подаючого надії поліщука? Де ці хлопята? Збираються з силами? Ці два Остапи Бендери як прийдуть до влади, то перетворять Луцьк в Жмеринку часів Ільфа і Петрова, і будуть об наш Луцьк розбиватись хвилі Атлантичного океану, як розбивались об Жмеринку в романі "Дванадцять стільців". Над кожним люком поставлять сторожа. Отоді і заживемо! Будуть дороги, і на дорогах, і під дорогами, і в люках, і під люками...
Я в шоці Показати IP 20 Липня 2015 22:28
Доброго господаря немає на ці дороги, одразу видно, звідки руки у цих ремонтників чи вже керівники такі недолугі. От так ремонт - ай-я-яй... а крику буде, показухи, всюди і всім будуть рота закривати, от, мовляв, наробити... роботяги, що тут скажеш!
Самооборона до Я в шоці Показати IP 21 Липня 2015 06:00
Все перелд виборами на когось ставка прийде палиця буде краще.Щось тільки краще стало після Міхо бо єральні зміни. Підрядник мусить відповідати своїм майном перед громадою. Доречі наша міськрада є незаконною структкурою яке невідому коли заснована і ким, і невідомо хто їй передав будинок у якій вона працює. Вона існує просто у повітрі. Єдині хто має право дати їй право на існування згідно законів і КК це територіальна громада міста Луцька, але вона не створена( контроль влади не менш як, 51 % лучан тобто 78 тис. мешканців Луцьку ). Тобто міська рада є ніким і нічим. Це факт який з останній рік доказали не менш як 100 разів у різних містах і селах України. Достатньо лише відправити запит)
Степан Бандера Показати IP 20 Липня 2015 22:59
Побачимо як вже буде нова влада після виграних виборів дороги робити.
лучани до Степан Бандера Показати IP 20 Липня 2015 23:10
5 років чекатиме до нових виборів,як ця!
Віра Показати IP 21 Липня 2015 08:04
Звичайно ще багато доріг потребують ремонту, проте, можна ще більший фоторепортаж зробити про дороги і двори, які нещодавно відремонтували. Але ми не звикли помічати хорошого, як і не звикли дякувати.
Аватар Показати IP 21 Липня 2015 08:11
Є звичайно недопрацювання у ремонті доріг, але у Луцьку ще хороші дороги. Поїздили б ви вулицями Рівного чи Житомира. Так що не треба робити трагедію з цього. У місті й так відремонтовано багато доріг, відновлюють трішки тротуари, прибудинкові території. Не все відразу. З часом зробиться. Та й міський бюджет не резиновий.
Валя Показати IP 21 Липня 2015 08:15
Матеріал хороший, але не все так погано. Роботи проводяться. Зразу так і ніхто не зробить все. Поступово дороги приводять у належний стан. Треба інколи і дякую казати
Інна Показати IP 21 Липня 2015 08:19
А мені Луцьк подобається. І дороги тут ремонтують, вчора мостом йшла на 33-й - дивитись приємно. Побачили на Гнідавській люк відкритий - молодці, мабуть і майстри з ЖЕКу вже побачили, то й закриють його. А не закриють, то звільнять таких відповідальних майстрів. Це вже не така глобальна проблема, за яку треба чіплятися.
Олег Показати IP 21 Липня 2015 10:18
На тому тижні розпочався капітальний ремонт дорожньго покриття в дворі по вул. Огієнка / 8 Березня, перший за 15років. Приємно вражений.
yeti Показати IP 21 Липня 2015 11:39
вброс від ВН не пройшов. люди реально помічають хто і що робить! )
добряк Показати IP 21 Липня 2015 17:17
у всьому світі відказались від асфальту-смоли,й перейшли на бетон,цемент,а наші знов наші гроші в ,,,,,,,,,,і ще одне яка нечість приймае роботу у ціх безруких дорожників,проїхав сьогодні по карпенка -карого,пооставляли вибоіни,за що їм гроші платити,добийтесь результату,чи знов корупція,і останне коли запрацюють менти на дорогах,що б не пускали грузовіки в місто,навіть діти знають що ,саме грузовіки найбільше руйнують дороги,жара а воно 20 тонніком преться,гай -цов треба розганяти ,бо ці пузаті дармоїди нічого не ро блять
Ніна Показати IP 21 Липня 2015 21:13
Вулиця Карпенка-Карого щороку ремонтується. А як же гарантії? І ще. На мостах кладуть бетонні відбійники. А скажіть шановні, хто є гарантом безпеки того, що на них немає лишнього небезпечного навантаження?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus