USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Репресованих лучан не забувають та шанують

15 Травня 2015 16:55
Зі сльозами на очах ветерани, політв’язні та репресовані обласного центру згадали гіркі дні минувшини та тоталітарних репресій. Не забули про них й небайдужі містяни.

Зустріч лучан, які відчули на собі усю жорстокість тоталітарних режимів Радянського Союзу та нацистської Німеччини, відбулася сьогодні, 15-го травня, у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Бабусі-репресовані впевнені, що кати України ще отримають свою відплату й говорять про це віршами.
Аби підтримати лучанок та віддати їм шану заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич привітала їх і вручила подарунки й квіти.

«Ви кажете, що це - не свято, але таки можна назвати це святом, бо усі тут зібралися, є можливість підтримати один одного, порозмовляти рідною українською мовою та помріяти про те, щоб часи, які ви пережили в тоталітарних режимах, більше не повторювалися. Як мені розповідають знайомі з Криму, у них на 9 травня зривали з одягу маки, на людей, які розмовляли українською, – плювали… Тому ми мусимо утверджувати нашу незалежність щоденною працею. Дякую вам за те, що ви витримали колись, за те, що продовжуєте відстоювати незалежність Батьківщини зараз, а наш Фонд підтримає вас», - звернулася до присутніх Ірина Констанкевич.
Голова громадської організації «Луцька міська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих» Олександра Бондар каже, що подарунки отримають і ті репресовані, які не змогли прийти на зустріч у зв'язку зі станом здоров’я, - їх відвідають вдома.

«Дякую вам за чуйність, що відгукуєтеся на наш біль. У нашій організації - багато старших і немічних людей. Нам приємно, що про нас не забули», - наголосила Олександра Бондар.
Зауважимо, що репресованим не дарували традиційні продуктові набори, аби ті не поверталися додому із важкими сумками. Натомість кожному вручили картку в супермаркет номіналом 200 гривень, аби ті мали змогу придбати те, що їм потрібно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 18:30
АНШЛАГ............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus