USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рецидивіст, який ледь не зґвалтував волинянку, тримає у страху два села

18 Серпня 2016 11:51
Волинянин, який у 37 років чотири рази встиг побувати в тюрмі, тримає у страху мешканців двох сіл.

Мешканці Городинь і сусіднього Романова у Рожищенському районі останніми днями погано сплять і побоюються випускати дітей на вулицю. У страху їх тримає односелець, котрий у 37 років має чотири «відсидки» – за крадіжку, грабіж, зґвалтування і вбивство. Днями він знову намагався поглумитися над дівчиною. Проте небезпечного рецидивіста гуманний суд після цього не взяв під варту, а відправив назад у село – під домашній арешт, - інформує Вісник.

Як йдеться в матеріалі видання, минулої п’ятниці Михайло Романюк підстеріг 22-річну Тетяну Корніяшик, яка під вечір випасала коня неподалік господарського двора. Зловмисник підкрався до неї з лісу, до якого сиділа спиною (до речі, чоловік мав у лісі своєрідний схрон, де час від часу відлежувався). Спробував затягнути Тетяну в зарослі. Жертва активно боронилася. Тоді нападник однією рукою приставив ножа до серця. Користуючись безнадійністю дівчини, рецидивіст потягнув Тетяну до лісу. Порятунок прийшов від двох братів-односельців, котрі проїжджали неподалік і, почувши незрозумілі звуки, пішли на них, зрештою злякавши насильника. Його того ж дня затримали патрульні між селами Кроватка та Березолуки.

«У суботу в нас у селі відбувся слідчий експеримент. Тетянка ще тоді запитала мене: «Дядь Віть, а його посадять?» У мене тоді все аж стиснулось. Як міг заспокоїв, переконав, що з таким кримінальним минулим інакше бути не може», – каже Городинівський сільський голова Віктор Петрук.

Селяни вже не сподівалися побачити Михайла Романюка найближчих кілька років, але у неділю він з’явився. Цього дня Рожищенський районний суд, обираючи для нього запобіжний захід на час слідства, вирішив призначити домашній арешт на два місяці замість тримання під вартою, про яке клопотала слідчий Рожищенського відділу поліції Ірина Гарасим. Для неї та її колег, бо серед правоохоронців району немає таких, хто б не знав біографії Михайла Романюка, таке рішення судді Сергія Панасюка стало несподіванкою, а для жителів Городинівської сільської ради – шоком. Причина у тому, що зґвалтування, згідно чинного Кримінального кодексу, є злочином середньої тяжкості, навіть менш небезпечним, аніж, скажімо, кілька кущиків маку, посіяних бабцею на власному городі.

Люди бояться за своє життя. Ніч з неділі на понеділок Віктор Петрук провів із зарядженою мисливською рушницею, адже, кажуть люди, Михайло Романюк заявив, що голова буде наступним. Тітка Тетяни Коніяшик Мирослава Приходько переживає, чи не прийде нападник знову до своєї жертви, адже та наважилася написати на нього заяву в поліцію.

«У хаті з Тетянкою самі жінки живуть – бабця і мама. Хто їх захистить? Вони з п’ятниці ще жодної ночі практично не спали», – обурюється Мирослава Ігорівна.

Як випливає зі слів сільчан, Тетяна та її рідні справді відважилися на подвиг. Адже приблизно місяць тому з участю Михайла Романюка вже був інцидент у місцевому магазині. Він з домаганнями прийшов до продавщиці, душив її. Але жінка з переляку відмовилася писати заяву на односельця, тож зрештою його дії кваліфікували лише як дрібне хуліганство, призначивши йому 60 годин громадських робіт. Та відбути їх чоловіка ніхто не змусив, бо контроль поклали на сільського голову, котрий на «зека» управи не має.

У понеділок відбулися сходи селян. Радилися, що робити далі. Лунали навіть заклики до самосуду. Проте коли емоції вщухли, вирішили підготувати звернення від сходів селян на ім’я голови Рожищенської райдержадміністрації Інни Гайворонської, прокурорів району й області з вимогою посприяти взяттю під варту небезпечного односельця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
решотка Показати IP 18 Серпня 2016 12:05
Закон савченко сила
Ася Показати IP 18 Серпня 2016 12:07
Просто жах.Душить,гвалтує, а вони відпускають.А ,що їм не їхніх же дітей.Чекають доки когось задушить.Та зберіься, підтіь і напишіть заяву у міліцію,а краще дзвоніть,бо папірець викинуть, а дзвніок фіксується і записується,вони його не можуть викинути і стерти.
Що до Ася Показати IP 18 Серпня 2016 12:59
що значить "папірець викинуть", ви що зовсім темні? вимагайте, щоб вашу заяву зареєстрували, майте завжди другий екземпляр, який зберігатиметься у вас і на якому обов"язково вимагайте поставити відмітку про прийняття - дату, прізвище і підпис того хто прийняв і реєстраційний номер, а якщо відмовляються це зробити - скаржтесь в письмовому і телефонному режимах в інстанції.
Ростик до Ася Показати IP 18 Серпня 2016 13:03
а де ж міліція? у нас тільки мажори на приусах розсікають з мигалками і селфі пянющі роблять. тільки громада сама може через суд лінча себе рятувати. на вила цього смердючого пітуха і справі кінець. а савченко, г**да пархата, багато зла українцям принесе!
Сивий Показати IP 18 Серпня 2016 12:48
Я не знав що внас є села де живуть одні жінки а чоловіків нема.
до сільського голови Показати IP 18 Серпня 2016 12:54
Пишіть лист-скаргу генеральному прокурору на дії судді Сергія Панасюка. В нас судді не думають, що щось подібне може трапитись з їх рідними. Ганьба!!!
юрист до до сільського голови Показати IP 18 Серпня 2016 16:13
Найшли крайнього суддю. З клопотанням про домашній арешт звернувся прокурор, а в такому разі суддя самостійно не може призначити запобіжний захід - тримання під вартою. Всі питання до слідчого та прокурора.
Анонім до юрист Показати IP 18 Серпня 2016 19:05
ЧИТАЙТЕ УВАЖНО: Рожищенський районний суд, обираючи для нього запобіжний захід на час слідства, вирішив призначити домашній арешт на два місяці замість тримання під вартою, про яке клопотала слідчий Рожищенського відділу поліції Ірина Гарасим. Для неї та її колег, бо серед правоохоронців району немає таких, хто б не знав біографії Михайла Романюка, таке рішення судді Сергія Панасюка стало несподіванкою, а для жителів Городинівської сільської ради – шоком. ТАКЕ ВРАЖЕННЯ, ЩО ПАН СУДДЯ ЖИВЕ НА БЕЗЛЮДНОМУ ОСТРОВІ І НІЧОГО НЕ ЗНАЄ, НЕ ЧУЄ, НІ НА ЩО НЕ ВПЛИВАЄ І НІЧОГО НЕ ВИРІШУЄ!!! ТЕАТР АБСУРДУ...БУЛО Б ДУЖЕ ВЕСЕЛО, ЯКБИ НЕ БУЛО ТАК ЖАХЛИВО І СТРАШНО! ПОДУМАЙТЕ ПРО СВОЇХ ДІТЕЙ...
Свободу Савченко Показати IP 18 Серпня 2016 13:03
А чого не садят ? Атвивiст?
Волинянин Показати IP 18 Серпня 2016 13:17
Питання стоїть , скоріше всього, в його утриманні (харчування, нічліг)... Годувати чимось же треба, а коштів катма, родичі теж не захочуть от і підуть скарги що морять голодом...Для подібних ситуацій, на мою думку, має бути певна робота де б подібні категорії осіб були під вартою і заробляли на своє утримання та утримання варти...І раз виникло питання про правові відносини то чи не прийняти закон про відсидку в місцях позбавлення волі присудженого строку і до тих пір поки не відробить нанесену шкоду потерпілим...А то злочинця посадили а збитки нанесені потерпілому зобов'язали відшкодувати. а як вони відшкодовуються то вже відомо...безробітний, пияк, бомж...і в результаті потерпілий з носом...А як би сидів, доки не відпрацює ...
Громадянин Показати IP 18 Серпня 2016 14:06
Да візьміть тихенько в ночі придушити і все
Анонім до Громадянин Показати IP 18 Серпня 2016 14:47
Правильно так і треба вам людоньки зробити.Ніхто вас не захистить,якщо ви не самі себе
Клава Показати IP 18 Серпня 2016 14:16
Треба щоб сільська рада зайнялася його рєабілітацією - виділіла кошти, закрипіла за ним жінок та массажисток з єфірними маслами, купляла вітаміни , хрукти з ананасами. Відправила на відпочинок у санаторій на море...
Настя до Клава Показати IP 18 Серпня 2016 16:37
Ще за банани забула

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus