USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Революційна сесія міськради у Ковелі

19 Лютого 2014 12:50
Позачергова сесія Ковельської міської ради з приводу суспільно-політичної ситуації в країні та прийняття відповідних звернень до ковельчан та Президента України Віктора Януковича відбулася сьогодні вранці. На сесію з 36 депутатів прибули 22. Міський голова Олег Кіндер повідомив, що обидва звернення готувалися нашвидкоруч, тому, мовляв, засідання почалося з деяким запізненням. За пропозицією головуючого, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих людей, хто загинув на Майдані і не тільки там.

Першим слово було надано депутату міськради, директору загальноосвітньої школи № 2 Ігорю Ткачуку. «На превеликий жаль, ця сесія на відміну від всіх інших попередніх сесій, стосується саме зовнішніх чинників, які точаться в нашій державі. З 19 січня Україна поповнила список 11 республік колишнього СРСР, де проливається кров людей з політичної мотивації. Звичайно, питання «хто винен» – це питання майбутнього. Але однозначно, кожен керівник найнижчого рівня знає: за все, що відбувається в його установі – відповідає керівник. Це саме відбувається в нашій державі. Також хочу звернутися до правоохоронних органів. Ми не знаємо, що буде завтра, що буде через рік. Але прошу… Ковельчани вражають своїм спокоєм, законодавчою толерантністю, тож прошу дотримуватись цього й надалі», – сказав Ігор Ткачук.

Озвучити звернення ковельський мер Олег Кіндер надав слово керівнику міськрайонного штабу супротиву Вірі Федосюк, яка, не приховуючи сліз, наголосила, що депутати міськради засуджують «будь-які прояви насильства, які можуть зашкодити людині, її гідності та життю, враховуючи небезпеку, яка нависла над Україною у зв’язку з брутальним і цинічним порушенням громадянських прав під час жорстокої і кривавої розправи» і знову звертаються до Президента України Віктора Януковича, «негайно зупинити війська та невідкладно розпочати діалог з метою подолання системної загальнодержавної кризи», попросили «сісти за стіл переговорів з опозицією і знайти шляхи розв’язання конфлікту мирним шляхом». Депутати вимагають від Віктора Януковича «розпустити Парламент та оголосити позачергові вибори депутатів Верховної Ради та Президента України. Завершити переслідування та катування мирних демонстрантів, які зараз знаходяться у Києві та в інших містах України».

На прохання міського голови Олега Кіндера долучитися всіх бажаючих до цього звернення і допрацювати даний документ, попросив слова ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха, але Олег Олексійович поставив проект звернення на голосування. «Одноголосно», – озвучив мер результат волевиявлення депутатів. Олег Кіндер запропонував друге звернення адресувати не тільки ковельчанам, а всьому українському народові, але згодом зняв свою пропозицію. У зверненні до ковельчан, яке також зачитала Віра Федосюк, депутати закликали «усіх городян зберігати спокій та громадянський порядок у місті, не вдаватись до протиправних дій, не порушувати Закони України», а також запросили «усіх ковельчан на загальноміське віче».

Нарешті, отримавши слово, прокурор Василь Лопоха наголосив, що кожен відповідає за свої вчинки, попросив «дотримуватися громадського порядку, не піддаватися на провокації, оскільки їх є і буде багато», а з приводу звернення, то вимагати від Президента України депутати міськради не повинні.
Начальник Ковельського міжрайонного відділу СБУ Ігор Шумивода та заступник начальника Ковельського міського відділу внутрішніх справ майор міліції Олександр Домнюк також були на сесії.


З приводу не прибуття на сесію виконуючого обов’язки начальника Івана Туся, то Олег Кіндер зауважив: «Коли я взнав, що Тусь у Києві, то у мене в першу чергу було запитання: «А що, вся міліція уже перебралася в Київ?» Ви знаєте, що за цю нашу невелику каденцію ми маємо сьогодні уже пятий-шостий начальник міліції буде. І Тусь, що його затвердили на посаді начальника, проходить стажування. Я з ним спілкуюся постійно, так що ще раз повторююсь, там він – чисто з виробничої необхідності».

Коментуючи сиутацію в Києві, мер Олег Кіндер сказав: «До нашого щастя, ну до загальної великої біди, поки що ми не маємо інформації що серед загиблих були волиняни, і в тому числі ковельчани. Але ми надіємось, що вони вернуться назад живі-здорові. Але всякі випадки бувають. Олег Максимович (головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук), якщо люди будуть масово надходити із пораненнями, чи готові ви прийняти їх? Готові, так! Олена Ананівна (депутат Олена Євсюк) говорить, не дай Бог. Але ми сьогодні повинні бути готові до всього».

Наостанок заступник міського голови Ігор Прокопів повідомив у зв’язку з трагічними подіями у столиці владою прийнято рішення відмінити усі святкові і розважальні заходи, які заплановані у Ковелі. «Звіт міського голови теж переноситься?» – запитав колишній мер, а нині депутат від «Совісті України» Володимир Бойко. На це Олег Кіндер відповів: «Звіт міського голови? Давайте сьогодні до 17 години, ще ніхто не знає, чим воно закінчиться. Всі ми це прекрасно розуміємо, тому що події, які відбуваються в нашій державі, змінюються кожну годину і не зрозуміло в яку сторону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus