USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Революція у боротьбі зі СНІДом: В африканців знайшли унікальні антитіла

5 Вересня 2009 13:40
В африканських донорів виділили два нові різновиди антитіл широкого спектру дії, які можуть нейтралізувати більшість різновидів ВІЛ. Це найважливіше відкриття в цій галузі за 20 років, стверджують учені. Про це інформують «Волинські Новини».
Як повідомляє Кореспондент з посиланням на РИА Новости, антитіла виділено в результаті обстеження більше 1,8 тисячі ВІЛ-інфікованих у семи країнах Екваторіальної Африки, а також у Таїланді, Австралії, Великобританії і США. Антитіла, які знайдено в африканських донорів, можуть бути успішно використані для створення майбутньої вакцини від вірусу імунодефіциту людини, пишуть вчені з Дослідницького інституту Скріппса у США в журналі Science. Принцип дії вакцини від СНІДу, яку вже багато років намагаються створити вчені, засновано на тому, що імунну систему людини заздалегідь готують до зустрічі з вірусом. Для цього пацієнтові вводять вірусні білки, а у відповідь організм виробляє антитіла. Ці антитіла при зіткненні з вірусом розпізнають і знищують його. Експерименти на тваринах підтвердили ефективність такої вакцини.
Нові антитіла відрізняються тим, що здатні нейтралізувати значний відсоток відомих різновидів ВІЛ. «Ці нові антитіла – значно сильніші, ніж інші, описані до цього моменту ... Тепер у нас значно більше шансів на створення вакцини, що викликає появу таких антитіл широкого спектру дії, які, як ми думаємо, є ключем до успішної розробки вакцини», – зазначає один із авторів роботи, професор Денніс Бертон. Нагадаємо, в серпні вчені з американського Університету Північної Кароліни заявили про те, що їм вдалося розшифрувати генетичний код штаму вірусу імунодефіциту людини ВІЛ-1, що є основною причиною розвитку СНІДу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus