USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Рейд луцькими маршрутками: оштрафували 87 пасажирів

2 Жовтня 2020 19:27
У Луцьку перевірили оплату проїзду пасажирів і наявність індивідуальних засобів захисту в тролейбусах та маршрутках. Станом на 17 годину оштрафували 87 пасажирів.

Як проходило інспектування громадського транспорту – у сюжеті Суспільного Волині.

Контролери працювали на трьох локаціях. На зупинці «готель Україна», також перевіряли пасажирів на луцьких зупинках транспорту «ЦУМ» та «департамент Соцполітики».

Найбільше «зайців» – тих, хто не оплачує проїзд, серед молоді, – говорить контролерка Оксана Владичко. Одна з популярних відмовок: «Я оплатив і картку віддав другу, який уже вийшов». «Зайці» просто заходять, картку прикладають, водій не має часу звертати увагу чи оплата відбулася чи ні, сідають в кінець маршрутки і їдуть непомітно, – каже контролерка.

У Луцьку діє безготівкова оплата. Форми різні: спеціальна картка, банківська чи QR-код у мобільному додатку. Контроль за оплатою – це обов’язок перевізника, – говорить начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

«Попри валідатори, лучани все одно розраховуються готівкою. На сьогодні, це приблизно 30-50 % від загальних розрахунків за проїзд. Від загальної перевіреної кількості пасажирів – 10% взагалі не платять за проїзд, на них виписують штрафи. З початку січня контролери перевірили більше мільйона пасажирів. Наклали штрафів на понад 100 тисяч гривень», – каже начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради.

Перевізник Степан Тимощук каже, що в його маршрутках готівкою розраховується орієнтовно 60% пасажирів.

Лучанка Юлія Яцун всюди розраховується карткою. Каже, що вже звикла до цього: «І зручно, як немає коштів на електронному рахунку, то можна карткою банківською. І не треба торкатися брудних грошей».

«Станом на 17:00 інспектори перевірили 1309 пасажирів, 87 з них оштрафували», – розповів Володимир Степанов.

Як повідомлялося, у Луцьку інспектували громадський транспорт. Зокрема, перевіряли, чи всі пасажири оплачують проїзд електронним квитком та носять захисні маски.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2020 19:54
Для уточнення: то у маршрутках можна притулити звичайну банківську картку (яка підтримує безконтактну оплату) та таким чином заплатити за проїзд?
ігор луцький до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2020 20:53
Тож так,але комісія 25коп.
Miss Показати IP 2 Жовтня 2020 20:38
Тоді нехай на усіх зупинках встановлять термінали для поповнення сітікард, а то умов майже нуль, а вимог явно забагато.
Мсьє до Miss Показати IP 2 Жовтня 2020 22:32
Та що вам, полішукам, іще потрібно? Пожувати і в рот покласти? Дітям і пенсіонерам видали картки, селяни платят готівкою, повнолітні працездатні мають банківські картки з чіпами. Зі смартфона поповники картку 5 хв часу при очікуванні на зупинці.
Олександр Показати IP 2 Жовтня 2020 22:38
То незрозуміло, кого штрафували? Що з тими, хто платив водієві? І чому не штрафують водіїв за отрмиання готівки? Бо то є головне зло, яке породжує все інше
лучанин Показати IP 2 Жовтня 2020 22:50
Водії беруть готівку то заправте тоді автобуси, дацте зарплату, а то цирк робите, зніміть сюжет де в кінцевих зупинках туалет є для водіїв?
Отакої Показати IP 3 Жовтня 2020 08:17
І оце так контролер носить маску?Який жах,а ще контролює інших...
Цирк на дрот!.. Показати IP 3 Жовтня 2020 08:39
Заборона оплати готiвкою незаконна. Водii мають продавати одноразовi бiлети за оплату готiвкою. Крапка!
Земляк до Цирк на дрот!.. Показати IP 4 Жовтня 2020 16:35
Касовий апарат і готівкою дорожчез на пару копійок
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Жовтня 2020 11:51
Короче в Луцьку щодо питання проїзду на всіх автобусних маршрутах, крім тролейбусів в маршрутках срач, сидіння мокрі, смердять, як старий прогнивший матрац, бардак був такий завжди, є і буде доти, доки самі перевізники та їх "хитрожопі водії" не припинуть у людей брати гроші за проїзд та кінець кінців розпочнуть прибирати салон хоча у міських маршрутках. Чому вже в міських тролейбусах цієї смердоти не має і бардаку поменшало? Так що дорогий наш хитрий начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов, вам пора вже йти у відставку як по віку, так як і керівнику, який банально не справляється зі своїми прямими обов'язками. Хватить в кабінеті штани протирати.
Земляк Показати IP 5 Жовтня 2020 08:15
Необлікові кошти ідуть в кармани та на відкати. Ніхто за готівку отриману за ніби оплачений проїзд прибирати та будувати туалети, зони відпочинку водіїв небуде! Невже влада така безсила в даному питанні?. Беріть приклад електротранспорту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus