USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Резонансне затримання контрабандної техніки - на Волині

2 Жовтня 2014 14:48
Радіолокаційну техніку вартістю приблизно у 10 мільйонів гривень намагалися незаконно перевезти на територію Волині.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо перевезення контрабандної продукіції територією області в УМВС України у Волинській області 2 жовтня.

Під час планової операції наряди УДАІ були розташовані на дорогах державного значення поблизу митних постів Ягодин та Устилуг, що є звичною практикою працівників міліції. Як розповів керівник волинського УДАІ Володимир Кравченя, затримання мікроавтобусу марки «Mercedes» з іноземними номерними знаками здійснили 29 вересня приблизно о 15.00 наряди взводу супроводження та ескортування УДАІ УМВС України у Волинській області.

У автобусі виявили 10 коробок техніки (навігатори та інша радіолокаційна техніка). Вартість її орієнтовно становить 10 мільйонів гривень. Вантаж перевозили без необхідних документів. Наразі розпочали кримінальне провадження. Загалом, з його слів, протягом операції здійснили 13 затримань - намагалися перевозити без документів побутову техніку, металобрухт, шини та автозапчастини.

Свідками затримання автобуса стали представники Самооборони Майдану Волині. Керівник відділу з протидії корупції Самооборони Майдану Волині Богдан Томчук розповів, що місцеві мешканці, яким активісти, з його слів, заважали заробляти гроші на контрабанді, натравлювали на самооборонівців вівчарку. Він стверджує, що для того, щоб мікроавтобус пропустили, йому пропонували хабар у розмірі 3,5 мільйона гривень. Під час прес-конференції активіст звернувся до правоохоронців із проханням надати йому охорону.

Зі слів активістів, напередодні місцеві мешканці також намагалися заблокувати екіпаж громадських активістів за допомогою десятка автівок, а також неодноразово погрожували самооборонівцям. Інцидент вдалося владнати після того, як на місце події прибуло чимало представників чергових груп Самооборони Майдану Волині.

Координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак повідомив, що представники громадської структури беруть спільну участь у патрулюванні з працівниками УДАІ. Він наголосив - оскільки вартість товару, який суд може визнати контрабандою, становить понад 10 мільйонів гривень, його затримання – доволі резонансна подія для Волині. З його слів, ненадходження коштів до державного бюджету у такому разі становить приблизно 2,5 мільйона гривень (у випадку, якби вантаж перевозили легально, ці гроші сплатили б як мито).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
місто над Бугом Показати IP 2 Жовтня 2014 15:08
Шпига зарішення питання запросив 40000$ митники Устилуга відмовились ось Вам і показник,але Петро Петрович незнає,що як що товар не затримали на воротах довести що це контрабанда дуже важко,а то і не можливо
Доктор Хаус Показати IP 2 Жовтня 2014 15:11
Без самооборони майдану Волині нікого б не затримали :) Може б вас вже трохи попустило... займались би своїми справами, а не були б клоунами... за***ли вже Знаю одного вашого майданутого, ввечері п"є пиво, а потім їде машиною... от тільки то ви і можете
Анонім до Доктор Хаус Показати IP 2 Жовтня 2014 16:01
НЕ ГВА*ДИ. Займайся своїми справами.
Доктор Хаус до Аноні до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 16:41
Ну я і займаюсь своїми справами на відміну від вас
иван Показати IP 2 Жовтня 2014 15:36
когда уже танки и корветы повезут?
Знаючий Показати IP 2 Жовтня 2014 15:38
Вже ці цирки і ця сомооборона задовбали. Скільки можна ? І за які гроші ці клоуни їздять і живуть. Вже майже рік тільки те і роблять що репетують і хочуть свої ср... в теплі крісла всунути. Морди порозкормлювали, в АТО їх всіх хай там керують. Противно дивитись вже на те все.
Анонім до Знаючий Показати IP 2 Жовтня 2014 16:03
Знаючий - Багато знаєш. Менше будеш знати - довше будеш жити.
Знаючий до Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 16:09
То ти Анонім тоже десь там тоже кормишся біля "самооборони". Всі нероби і ледарі повдягали комуфляжи і думають що все можна, уявили себе народними месниками. Буде ще й на вас управа.
Бондаренко Показати IP 2 Жовтня 2014 20:46
Ви Латковського Володю попросить він вам танка перевезе через Ягодинську митницю за 7000$ це ще той контробандюга та злодій. Ганьба таким депутатам в мусорку його на пару днів.
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2014 07:20
А ви бачили як автівки з наклейкою автомайдан іздять, таке відчуття що ПДР зовсім не для них. Вчора прямо мені в лоб по зустрічній смузі їхав
ПЕЧЕНЮК МИКОЛА ГО ВГ Показати IP 3 Жовтня 2014 08:23
13% ВІД ВАРТОСТІ ТОВАРУ В БАНК НА МИТНИЦІ, І ЇДЬ РОБИ ЩО ХОЧЕШ З ТОВАРОМ,І ЗРАЗУ УСЕ СТАНЕ НА СВОЇ МІСЦЯ І НІКОМУ НЕ ПОТРІБНО БУДЕ СТОЯТИ НА МИТНИЦІ І БІЛЯ МИТНИЦІ.І ПРОПАДЕ ВІДМИВАННЯ ПДВ ,ЯК ЩО ЦЕ НЕЗРОБИТЬ ВЛАДА ТО УКРАЇНА БУДЕ ЗАВЖДИ ЗА БОРТОМ .
Волиняка Показати IP 3 Жовтня 2014 10:06
ЯК ЦЕЙ ВАНТАЖ ПРОЇХАВ ЧЕРЕЗ МИТНИЦЮ? СКІЛЬКИ ЗАБАШЛЯЛИ МИТНИКАМ? ВСТАНОВИТИ КОНКРЕТНИХ МИТНИКІВ І ВИГНАТИ З РОБОТИ. ГАНЬБА ПРОДАЖНИМ МИТНИКАМ!!!
Анонім до Волиняка Показати IP 3 Жовтня 2014 23:01
Справді вартісний комент, а про це чогось мовчать
ВІТЬОК Показати IP 8 Жовтня 2014 09:08
А як заробляти простим людям? То вони і перевозять шини брухт, а те бидло б...ть стоїть і контролює, да я розумію на мільйони то так, но не мєлочь. Подивишся на них то так іхочеться послати в АТО, форма є, зброю дадуть, ми накормимо (ті що шини перевозять ті обично тоже скидуються по собі знаю) і все прапор в руки барабан на шею і вперед бійці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus