USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Результати драгера недійсні, бо поруч розташована станція мобільного зв’язку: у Луцьку на суді хотіли «відмазати» водія-порушника

24 Червня 2023 18:12
У суді адвокат просив визнати невинним лучанина, якого спіймали п’яним за кермом. Нібито результати драгера могли бути недійсними, оскільки він перебував близько до мобільних телефонів поліцейських, а неподалік місця огляду розташована станція мобільного зв’язку.

Про це ідеться у постанові Луцького міськрайонного суду.

10 березня на вулиці Домни Гордіюк водій Анатолій Я. керував «Шкода Октавіа» в стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки за допомогою газоаналізатора «Драгер Алкотест 7510».

В судовому засіданні керманич визнав факт вживання ним алкогольних напоїв, проте пояснив суду, що не погоджується з процедурою проведення огляду на стан алкогольного сп'яніння. На його думку, показники, які були отримані після проведення огляду, не є належним та допустимим доказом. Тож Анатолій Я. просив суд закрити провадження у справі, адже в його діях відсутній склад адміністративного правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП.

Захисник водія Терлецький О.М. також просив закрити провадження у справі. Адвокат зазначив, що газоаналізатора «Драгер Алкотест 7510» не зазначений у переліку дозволених пристроїв для використання поліцейськими для перевірки осіб на стан алкогольного сп'яніння.

Крім цього, відповідно до інструкції з експлуатації газоаналізатора під час проведення вимірювання прилад не можна тримати поблизу антен мобільних телефонів і передавальних станцій. А з відео нагрудних камер патрульних поліцейських вбачається, що газоаналізатор перебував у безпосередній близькості до мобільних телефонів самих поліцейських та їх передавальних станцій. Сам же огляд проводився на вулиці Домни Гордіюк, 37, де у безпосередній близькості розташована станція мобільного зв'язку.

Тому, на переконання захисника, показники приладу є сумнівними та не можуть братися судом до уваги.

Однак суд не врахував доводи Анатолія Я. та його захисника про те, що огляд було проведено з порушеннями, оскільки такі твердження спростовуються дослідженими у справі доказами та спрямовані на уникнення відповідальності за скоєне правопорушення.

Серед доказів, які підтверджують вину керманича у п’яному водінні, – протокол про адміністративне правопорушення, покази приладу «Драгер 6820», акт огляду на стан алкогольного сп'яніння та відеозапис, який був досліджений у судовому засіданні.

В підсумку суд визнав Анатолія Я. винним та призначив йому 17 тисяч гривень штрафу, а також позбавив права керування транспортними засобами на рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
санітар Показати IP 24 Червня 2023 18:36
Терлецького ніхто не наймає, тому що це адвокат зі смітника. А своєю "заявою" про недійсні покази драгера він себе кінцево опустив на дно помийної ями.
Анонім до санітар Показати IP 3 Липня 2023 11:15
чоловіче, почитай інструкцію до драгера і тоді тільки починай говорити.
Адвокат до санітар Показати IP 3 Липня 2023 18:29
«Від тюрми і і від суми не зарікайся» цю приказку нагадаю Вам шановний «санітар», а коли будете шукати виправдання і можливості, згадаєте мене…
Експертиза Показати IP 24 Червня 2023 20:39
Диплом в того адвоката є недійсним, бо поруч з навчальним закладом, де він навчався постійно проїжджали автомобілі, накрапав дощ і знаходилаcя вишка супутникового зв'язку !
н до Експертиза Показати IP 3 Липня 2023 11:16
а хто ти? чого ти добився? яке моральне право ти маєш таке говорити про людину, яка тобі нічого не зробила.
Я Показати IP 25 Червня 2023 04:37
Таких адвокатів в Луцьку є багато тихублюдків на фронт рити окопи зброю їм давати не можна бо вони не знають як нею користуватись
Анонім до Я Показати IP 3 Липня 2023 11:21
а чому ти тоді дома сидиш безглузді коментарі пишеш, а не в окопі? Розумний такий, сам чеши в окоп і зброю не вздумай брати до рук, вони ж в тебе кучеряві:)
Васька Показати IP 25 Червня 2023 10:06
Як бухим їздити герой, як прийшов час відповідати за вчинок - пішли в хід бредові відмазки рівня дитсадка
Макс Показати IP 25 Червня 2023 15:03
Ганьба і позорисько таким *адвокатам*. Це є треба опуститися до такого рівня і показувати себе клоуном. Адвокате, з самого себе не смішно?
Здоровий глузд до Макс Показати IP 25 Червня 2023 17:29
Додає суму той факт, що в інеті купа 'порадників'- адвокатів, що піаряться темами'як не платити штраф за ДТП' і т.д. В'арсеналі' порад , в тому числі, ' 'магнітні бурі', і ' станції 5g' і 'фази місяця ...
Василь до Макс Показати IP 3 Липня 2023 11:22
Подумай сам, він виконує свою роботу і все, чому йому має бути смішно з себе? Він хоча б нормальну роботу має. А тобі не смішно з твоєї роботи і з того чим ти займаєшся?
До Здоровий глузд Показати IP 25 Червня 2023 23:34
Ага, ше той адвокат хай менопаузи додасть до того переліку ! А ше Правила дорожнього руху не розповсюджуються, коли то не ВІН чи ВОНА, а - ВОНО !
П до До Здоровий глузд Показати IP 3 Липня 2023 11:23
не потрібно робити висновки на основі свого невдалого досвіду, якщо ти знаєш таких класних адвокатів, то не обовʼязково, що всі будуть такими і в тому числі Олександр.
Іван Показати IP 27 Червня 2023 19:21
Нехай і в дупі радіацію м ірає а закони писані для всіх вони писані від народження до смерті яб карав за п'яну їзду по статі неумисне вбивство від 3 до 5 р позбавлення волі за перший раз і довічне позбавлення прав
Іван Показати IP 27 Червня 2023 19:32
П'яний на дорозі це явна смерть водія і енна кількість випадково невинних людей або дітей чому енна бо цифри є різні а нам б їх по менше але краще щоб не було но нажаль так буває рідко
Анонім Показати IP 3 Липня 2023 11:07
зібрались диванні критики, всі такі розумні , якщо не забрали на війну значить він тут потрібен. Хіба ніхто не розуміє, що Олександр це людина, яка виконує роботу ,за яку платять гроші. Потрібно розуміти, що пʼянка за кермом тяжкий злочин, тому він рятував людину як міг. Зауважте він не дав хабар суддям, а намагався законними шляхами виправдати свого клієнта. Не варто бажати каліцтва і смерті і всього поганого, адже все має ефект бумерангу, повернеться якщо не до вас , то до ваших дітей і будете мати щастя.
Анонім Показати IP 3 Липня 2023 11:11
думайте що пишете, бажаючи поганого і говорячи не правду про людину, яку ніколи не бачили і з якою ніколи не спілкувались.
Вашими ж словами «Ад Показати IP 3 Липня 2023 11:53
Дякую за надмірну увагу до моєї особистості шановні коментатори… Прочитав, здивувався, але все, що хочу Вам сказати… не дай Боже вам ходити по судах і шукати правду, ЗАКОН чи справедливість… особливо ЗАКОН

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus