USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

РФ вербує мігрантів із Центральної Азії на війну в Україну, – британська розвідка

3 Вересня 2023 14:40
Росія з кінця червня звертається до громадян сусідніх країн та мігрантів з Центральної Азії, щоб завербувати їх для участі у бойових діях в Україні.

Про це пише ЄП з посиланням на огляд Міноборони Британії.

У Вірменії та Казахстані було помічено оголошення в інтернеті, де пропонували $5140 початкового грошового забезпечення та заробітну плату від $1973. У північному Костанайському регіоні Казахстану відбуваються спроби вербування, спрямовані на етнічних росіян.

Принаймні з травня 2023 року Росія залучає мігрантів з Центральної Азії до участі у бойових діях в Україні, обіцяючи їм швидке отримання громадянства і зарплату до $4160.

За повідомленнями, в узбецьких будівельників-мігрантів у Маріуполі конфіскували паспорти після прибуття і примушували вступати до лав російської армії. У Росії перебуває щонайменше шість мільйонів мігрантів з Центральної Азії, яких Кремль, ймовірно, розглядає як потенційних рекрутів.

Читати ще: Окупанти почали використовувати нову тактику задля зупинки контрнаступу ЗСУ, – NYT

Росія, ймовірно, хоче уникнути подальших непопулярних внутрішніх мобілізаційних заходів напередодні президентських виборів 2024 року, підкреслюють британські аналітики. Експлуатація іноземних громадян дозволяє Кремлю отримати додатковий персонал для воєнних дій в умовах втрат, що зростають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus