USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Росії почали вербувати на війну заробітчан із Центральної Азії, – британська розвідка

8 Травня 2023 14:55
Російські військові вербувальники націлилися на робітників-мігрантів з Центральної Азії для участі у війні в Україні.

З цією метою вербувальники відвідували російські мечеті та імміграційні служби, повідомляться в зведенні розвідки Британії, пише УНІАН.

«Співробітники імміграційних служб, які розмовляють таджицькою та узбецькою мовами, регулярно намагаються завербувати мігрантів», – йдеться в повідомленні.

Вербувальники пропонують робітникам-мігрантам бонуси за реєстрацію в розмірі $2390 і зарплату до $4160 на місяць за участь у війні в Україні. Мігрантам також було запропоновано прискорене отримання російського громадянства від шести місяців до одного року замість звичайних п’яти років.

«Висока щомісячна заробітна плата і бонуси при реєстрації спонукають деяких робітників-мігрантів зареєструватися. Цих новобранців, швидше за все, відправлять на українську лінію фронту, де рівень втрат надзвичайно високий», – припускають аналітики.

Читати ще: РФ переживає найбільшу за десятиліття нестачу робочої сили

В огляді наголошується, що вербування мігрантів є частиною спроб Міноборони РФ виконати поставлене завдання з залучення 400 тис. добровольців для війни проти України.

«Влада РФ майже напевно прагне якомога довше відстрочити будь-яку нову відкриту обов’язкову мобілізацію, щоб звести до мінімуму внутрішнє інакомислення», – зробили висновок в британській розвідці.

Читати ще: Москва звільняє генералів через проблеми у війні з Україною, – британська розвідка

Нагадаємо, що відкрито часткову мобілізацію в РФ оголошували у вересні минулого року. Її оголосив президент країни Володимир Путін. Після цього тисячі російський чоловіків втекли з країни. У зв’язку з цим надалі російська влада почала проводити приховану мобілізацію. А для поповнення рядів «гарматного м’яса» стали вербувати ув’язнених. Цим займалася ПВК «Вагнер».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus