USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

РФ відмовила Польщі в реконструкції літака Качинського

10 Липня 2018 19:19
Росія відмовилася надати Польщі можливість провести реконструкцію літака Ту-154М президента Леха Качинського, який розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Як повідомляє Радіо Польща, в МЗС РФ відповідаючи на запит Варшави заявили, що проведення у Смоленську реконструкції літака з уламків, зібраних на місці події, неможлива.

"Позиція російської сторони свідчить про злу волю або про абсолютну відсутність компетентності в царині розслідування авіакатастроф. Оскільки Організація міжнародної цивільної авіації (ICAO) в своїй інструкції вважає реконструкцію надзвичайно важливою в з'ясуванні причин катастрофи", - заявила прес-секретар підкомісії Міністерства оборони Польщі з розслідування Смоленської катастрофи Марта Паленек.

У Варшаві також вважають, що "позиція російської сторони підтверджує висновок, що міститься в звіті Ради Європи, що порівнює дії Російської Федерації з поведінкою СРСР у справі про масове вбивство польських офіцерів у Катині, і прямо називає ці дії провокаційними".

Уламки літака президентського Ту-154M з 2010 року перебувають на території аеродрому в Смоленську. Росія стверджує, що не може передати їх Польщі до того часу, поки не закінчить власне розслідування.

МЗС Польщі заявило, що утримуючи у себе уламки Ту-154, РФ дає підстави вважати, що справжні причини катастрофи приховуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus