USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РФ вже стягнула на сході й півдні України 76 батальйонних тактичних груп, – Пентагон

18 Квітня 2022 22:04
Пентагон підтвердив, що російські сили впродовж останніх днів збільшили до 76 кількість батальйонних тактичних груп (БТГ) на захоплених територіях на сході й півдні України.

Як повідомляє CNN, про це поінформував офіційний представник Міноборони США під час телефонної конференції в понеділок, передає Укрінформ.

«З минулого тижня росія додала 11 батальйонних тактичних груп (БТГ) до своїх сил на сході та півдні України, в результаті чого їхня загальна кількість сягнула 76», – зауважив представник Пентагону.

Водночас, за його словами, поки що немає оцінок, де і як розосереджуватимуться конкретні батальйонні тактичні групи росіян.

Крім того, чиновник повідомив, що Сполучені Штати продовжують інтенсивно надавати Україні оборонну допомогу і станом на понеділок, 18 квітня, уже відправили чотири авіарейси з озброєнням з останнього затвердженого пакету підтримки на $800 мільйонів.

Читати ще: РФ завершила перегрупування для наступу на сході і збільшила удари авіацією, – Міноборони

Він повідомив, що наступний рейс повинен прибути в Європу «протягом 24 годин», однак не став деталізувати, що саме включатимуть ці поставки.

Як повідомлялося, Генеральний штаб ЗСУ в понеділок підтвердив, що загарбники РФ продовжують формувати в Ростовській області додаткові підрозділи і планують це завершити до 24 квітня, у Бєлгородській – розгортають вертолітні майданчики. Водночас Генштаб ЗСУ фіксує ознаки початку наступальної операції на сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus