USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РФ завершила перегрупування для наступу на сході і збільшила удари авіацією, – Міноборони

18 Квітня 2022 19:05
Російські окупанти завершили перегрупування своїх військ та готові до наступу на сході. Проте Маріуполь усе ще повністю захопити російській армії не вдається.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник у понеділок, 18 квітня.

За його словами, російська авіація збільшила кількість вильотів в понад 1,5 раза.

«Збройні сили Російської Федерації завершують створення наступального угрупування в східній операційній зоні. Разом з тим противник не припиняє завдати ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури України. Зокрема, кількість літаковильотів оперативно-тактичної авіації російських літаків збільшилася в понад 1,5 раза», – сказав Мотузяник.

Він назвав завдання наступу окупантів. Серед них:

– встановлення повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей;

– забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою українською територією Крим.

«Наразі агресор практично завершив перегрупування військ для ведення наступу на сході. Посилення наступального угрупування відбувається внаслідок перекидання додаткових російських підрозділів», – сказав він.

Водночас Мотузяник зазначив, що ситуація в Маріуполі є вкрай важкою, але російським загарбницьким силам не вдається повністю захопити місто.

«Ситуація в Маріуполі – вкрай важка. Місто перебуває в оточенні. Фактично гуманітарна криза. Маріуполь зазнав надзвичайно великих руйнувань у наслідок ракетних, бомбових і артилерійських обстрілів, які Росія здійснює фактично у цілодобовому режимі. Але Маріуполь усе ще повністю захопити російській армії не вдається. І все це завдяки мужності тих підрозділів Збройних сил України і інших військових формувань, які наразі там перебувають», – заявив Мотузяник.

Читати ще: Британська розвідка: Опір Маріуполя створює проблеми для росіян на всіх напрямках

Він зазначив, що захисники Маріуполя відтягнули на себе дуже великі ворожі сили.

«І фактично тим, що захисники цього міста тримаються, це не дає можливості Росії перекинути ці підрозділи на інші напрямки», – додав речник.

Нагадаємо, згідно з повідомленням Луганської військової адміністрації, окупанти зайшли в Кремінну.

Також Мотузяник зазначив, що минулої доби, 17 квітня, ЗСУ збили п’ять повітряних цілей окупантів: літак, три вертольоти та БПЛА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus