USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

РФ змінила тактику в Україні через нову «сакральну дату», – військовий експерт

31 Травня 2022 06:26
Російські окупанти через брак часу змінили тактику наступу на Сєверодонецьк. Ворог прагне захопити місто до дня Росії і перейшов до вуличних боїв, що призведе до великих втрат в його лавах.

Таку думку висловив військовий експерт Михайло Жирохов, передає УНІАН.

«Їм потрібно ще взяти під контроль Сєверодонецьк. Те, що вони змогли зайти на якісь другорядні житлові комплекси, не означає, що вони контролюють все місто. Незрозуміло з військової точки зору, чому росіяни почали бої в місті, де у них будуть величезні втрати, замість того, щоб продовжити свою тактику охоплення міста і перехоплення комунікацій», – пояснив експерт.

За його словами, ворог поспішає, прагнучи здобути будь-яку «перемогу» до 12 червня – дня Росії.

«Я думаю, що у них знову ж брак часу. Вони хочуть якихось результатів до наступного свята. А наступне свято – це день Росії. Тому вони пішли в лобовий наступ на Сєверодонецьк, який для них буде дуже цінним в плані ресурсів, в плані особового складу і в плані техніки», – каже експерт, додавши, що росіяни вже відмовилися форсувати Сіверський Донець.

Нова тактика ворога, припускає Жирохов, полягає в атаці з іншого напрямку – на Сіверськ з початком наступу на Слов'янськ.

«Саме там вони планують основні дії. Але основні сили зараз стягнуті на Сєверодонецьк. Вони хочуть взяти місто і фактично окупувати Луганську область. Всі ми знаємо й розуміємо, що Сєверодонецьк – це неофіційна столиця української Луганської області», – резюмував Жирохов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus