USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військовий експерт пояснив, через скільки днів Росія видихнеться

27 Квітня 2022 09:31
Російській армії вистачить сил наступати ще орієнтовно на 7-10 днів, вважає військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, масштаби планів путіна – наполеонівські, він навіть не бажає слухати генералів, які пропонували відмовитися від наступальної операції через втрату боєздатної частини армії, пише УНІАН.

Коментуючи ситуацію в Придністров'ї, Жданов зазначив, що нічого нового в ній немає – це старий путінський план «Новоросія».

«План саме в цьому і полягав: південний схід України, відділення України від морського узбережжя. Тому тут нічого нового. Думаю, що задум не тільки Донецька, Луганська області, а задум йде далі – Дніпро, і місто, і річка, і тоді можливий поворот на північ у напрямку Києва. Там, до речі, найкоротша відстань», – каже експерт.

Реальність, провадить Жданов, може неприємно вразити диктатора. Спроба наступу на сході України триває шостий день, сил і можливостей у росіян залишилося максимум на 7-10 днів.

«Річ у тому, що наступальна операція – це два тижні максимум згідно з усіма канонами, тому що більше накопичити матеріальних запасів, боєприпасів, палива, і особливо особового складу (тому що потрібно постійно заповнювати втрати, це наступ), більше військова наука не передбачає. Тому ще сім-десять днів – і вони видихнуться. Я показую різницю між «хочу» і «можу», – переконаний Жданов.

За його словами, путін прагне виконати поставлені завдання за будь-яку ціну, не рахуючи втрат, проте в майбутньому це загрожує йому великими проблемами.

«Точка біфуркації може відбутися десь на рівні генерального штабу російської федерації, коли він буде змушений покласти на стіл путіну звіт і сказати: все, ми далі наступати не можемо. І ось тут може відбутися, як кажуть політики, тут може прилетіти чорний лебідь в плані внутрішньої нестабільності самої системи в Росії», – зазначив військовий експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus