USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Річне сміття за 2 місяці: Угорщина поскаржилася на бруд у Тисі з України

26 Березня 2021 14:51
В Угорщині стверджують, що ситуація із забрудненням Тиси погіршилася. За перші два місяці 2021 року у річку вже «приплило» сміття, яке раніше фіксували за рік.

Ситуація із забрудненням Тиси сміттям з України погіршилася впродовж останніх місяців. Про це повідомив посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто у відповідь на запит журналістів, пише «Радіо Свобода».

Відходи українського походження потрапляють в річку двома шляхами: з одного боку – з України в річку Тиса, а з іншого – через річки Латориця та Борог зі Словаччини.

За словами дипломата, за перші два місяці 2021 року в річку Тиса потрапило 1 500 метрів кубічних відходів українського та румунського походження. Раніше таку кількість сміття фіксували протягом року. Вдалося виловити не всі відходи.

«Через високий рівень води компетентні угорські водні органи змогли виловити лише 70% сміття, решта продовжила свій рух річкою», – відповів посол Угорщини.

Читати ще: У Словаччині сміття з України перекрило річку. Відео

5 лютого від міста Рахів, на угорській стороні кордону біля Тисабеча, зафіксували 30 – 40 одиниць неорганічних відходів. Тим часом на річці Сомеш зі сторони Румунії біля угорського населеного пункту Ченгер – 60 – 80 одиниць.

Через велику кількість комунальних відходів Верхньо-Тисайська водна дирекція Угорщини оголосила третій рівень готовності до санації води. Санаційний поплавковий парк спрямували до мосту міста Вашарошнамень, де встановили частковий річковий бар’єр.

В Угорщині щороку збирають тонни сміття з річки Тиса на кордоні.

На Рахівщині, зокрема, функціонує паспортизоване сміттєзвалище, що розташоване на березі річки Тиса.

Україна платить штрафи за порушення норм екологічної безпеки через переліміт кількості сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 26 Березня 2021 16:58
Українці цигани.
Неук Показати IP 26 Березня 2021 17:08
Не знау, що в Україні витоки річки Тиса.
Рогуль львівський Показати IP 26 Березня 2021 18:57
Садо вий є найліпшим спеціалістом по збуту сміття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus