USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

У Словаччині сміття з України перекрило річку. Відео

10 Травня 2018 07:00
Шокуючі фотографії оприлюднили нещодавно угорські та словацькі ЗМІ - річку Бодрог повністю заполонило сміття, в основному пластикові пляшки, сміттєві мішки та різні побутові відходи.

Бодрог - приток ріки Латориці, що несе свої води із Закарпаття через територію Словаччини та Угорщини. Як стверджують місцеві, пластикові пляшки, сміттєві мішки та різні побутові відходи принесло з України, передає видання "Новини Закарпаття".

«Такого ми не бачили років 30-ть. Затор з пластику нині має 100-200 метрів у двожину і постійно зростає. Наразі він знаходиться у гирлі Бодрогу, а далі рушить в бік Угорщини», - каже співробітник охорони водних ресурсів Словаччини Іштван Ковач.

Петер Часар, який опублікував фотографії у соціальній мережі каже, що в Україні «не можуть вирішити навіть питання з перевезенням пасажирів, не те, що із сортуванням відходів».

Фахівці з охорони водних ресурсів припускають, що якщо днями підніметься рівень води через опади, то навали сміття Угорщині не уникнути.

«У таких випадках ми завжди повідомляємо про цю проблему в Національне управління водного господарства. Таке скупчення побутового сміття трапляється нерідко, і особливо під час повеней. У цьому випадку, в залежності від обсягу та природи забруднення, будуть визначатися можливості та режими очищення річки та берегів від сміття», - зазначив Іштван Ковач.

У 2015 році в Угорщину також припливло сотні тон сміття із Закарпаття. І навіть мертві свині.

А з пластикових пляшок, які припливають із Закарпаття, угорці будують кораблі, і влаштовують змагання, мета яких - привернути увагу до захисту навколишнього середовища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Антон Показати IP 10 Травня 2018 08:49
Не оправдовуючи українців: а словаки не пробували чистити русло від повалених дерев?
ВВ Показати IP 10 Травня 2018 09:07
Ми люди - свині!. Пора замислитися, що Землі приходить с..ака, а нам тут жити.
Вася Показати IP 10 Травня 2018 09:17
Якщо сміття у вас - значить воно ваше!
скептик Показати IP 10 Травня 2018 09:43
"А з пластикових пляшок, які припливають із Закарпаття, угорці будують кораблі". ОООООО !!!!!! так шо вони плачуть ? ми ще їм рахунок маємо виставити за сировину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus