USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Річниця «диктаторських» законів: як це було

16 Січня 2015 08:16
У цей день рік тому ВР ухвалила диктаторські закони «16 січня», які підлили масла у вогонь революції. Про це інформує УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА РІЧНИЦЮ ПРИЙНЯТТЯ «ДРАКОНІВСЬКИХ» ЗАКОНІВ - ПІКЕТ ПРОКУРАТУРИ У ЛУЦЬКУ

Пакет з 11 законів і однієї постанови, який розробили депутати від ПР Володимир Олійник і Вадим Колесніченко, парламент прийняв силами регіоналів і комуністів без обговорення, шляхом простого підняття рук.

Підрахунок голосів «за» проводився практично миттєво - співавтор «Законів про диктатуру» Володимир Олійник тільки встигав називати цифру 235. Іронічне ставлення до підрахунку понад 200 піднятих рук за кілька секунд дало ще одну назву законам - їх почали називати «законами два-три-п'ять». Правляча на той час партія називала їх повністю легітимними.



Пізніше, коли у Олійника на телебаченні запитали, як саме він рахував голоси, регіонал відповів, що навіть не рахував, а складав всього два числа - 203 і 32. 203 регіонала і 32 комуністи, які нібито були присутні в залі і підтримали пакет законів.



Найбільшу хвилю обурення викликали заборона на рух більше 5 машин машин в колоні, без погодження з ДАІ, на участь у демонстраціях з використанням засобів, що ускладнюють ідентифікацію особистості (від пов'язок на обличчя, до касок), введення кримінальної відповідальності за наклеп і новий для України термін «екстремістська діяльність».



Таким чином, всі, хто перебував в будівлі КМДА на той час, могли потрапити за ґрати на 5 років (за блокування адміністративних будівель), а всі, хто закривав обличчя, наприклад, шарфом на Майдані, могли сісти на 15 діб (порушення правил проведення мітингів). Журналістам же загрожувало обмеження волі до 2-х років (кримінальна відповідальність за наклеп).



Протест українців брав форми від найбільш м'яких, таких, як «жартівливі» мітинги з каструлями на головах, написи на машинах «не їдь за мною, я п'ятий» і створення фотожаб в соцмережах, до найбільш жорстоких - як сутички протестувальників з міліцією на Грушевського.



Зіткнення під стадіоном імені Лобановського стартували на Водохреща - в неділю, 19 січня, після традиційного восьмого за рахунком Народного віче. Вдень близько півтисячі демонстрантів з вимогою скасування «диктаторських законів» підійшли до кордону силовиків, які перекривали шлях до урядового кварталу. Мітингувальники хотіли прорватися до будівлі парламенту, проте оточення «Беркуту» і ВВ вже близько місяця перекривало підхід до Ради і Кабміну.



Вже ближче до вечора мітингувальники почали розгойдувати міліцейські автобуси - у відповідь силовики застосували світлошумові гранати і сльозоточивий газ, а пізніше - водомет під час майже 20-градусного морозу.

Людей жорстка відповідь тільки більше розлютила. Зіткнення тривали понад добу, а їх результатом було близько двох сотень поранених. Далі був День соборності, який запам'ятали, як дату початку масових вбивств у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
тиць Показати IP 16 Січня 2015 08:39
А зараз які закони приймають? :) "Зарплата депутатов с января выросла с 5600 грн до 12 180 грн. Об этом написал экс-нардеп Андрей Павловский. «В результате «доработок» закона о госбюджете уже после голосования за него депутатская зарплата выросла с 5600 грн до 12 180... Так что молодые реформаторы могут не так сильно переживать за свои маленькие зарплаты», — написал Павловский."
диць до тиць Показати IP 16 Січня 2015 09:10
"А зараз які закони приймають?" Нормальні. Такі, які давно мали би бути, то може за 23 роки Незалежності не сиділи би ЗАРАЗ в го*ні. Тільки не треба чекати результати СЬОГОДНІ НА СЬОГОДНІ.
інга до диць Показати IP 16 Січня 2015 11:48
Ну так спочатку треба оплатити податки за квартиру на яку 20 років горбатився, за дику комуналку, за те що маєш вклад в банку..... При цьому зарплату в 1800 грн. тобі не те що не підніматимуть протягом року - а ще й на AТО , (яке було доречі під час інавгурації обіцяно закінчити за 2 ТИЖНІ) відрахують частково.... і тоді здохнути з голоду - бо результату вже майже рік чекаємо - а крім виборів, податків, смертей та зубожіння - нічого нового.
Анонім до інга Показати IP 16 Січня 2015 12:33
Не НИЙ.
укроп Показати IP 16 Січня 2015 08:51
В мене питання: чому Еремеев знову у корита(який голосував двома руками)???
Анонім до укроп Показати IP 16 Січня 2015 09:04
ПОЛІШУКИ ВИБРАЛИ (купив, продалися чи як ще про це можна сказати?!).
Патріот Волині до укроп Показати IP 16 Січня 2015 10:38
На сьогоднішній пікет прокуратури обовязково треба виготовити плакати з фотопортретами головних зрадників нашої патріотичної Волині Єремєєва, Мартиняка і Івахіва, які 16 січня 2014 року голосували у Верховній Раді за ці диктаторські закони Януковича. Саме це голосування спочатку картками, а потім руками стало іскрою розпалити пожар братовбивства по вулиці Грушевського і завершилося втратою Криму та війною в Донбасі. Потім ці зрадники пішли ще далі: Єремєєв як рідних братів пригрів під своїм крилом у депгрупі це дике стадо колишніх регіоналів та ще й гонорар по 30 тисяч зелених їм платить щомісяця. Це просто ганьба для нас волинян: це для того ми обирали Івахіва, Мартиняка, Єрємємва, щоб вони пішли в опозицію до нашої демократичної влади, яку обрав революційний Майдан, тобто всі ми? Вони вже фактично зайняли місце колишніх прибічників Януковича - регіоналів. На майбутніх виборах до Верховної ради ми повинні одностайно сказати цій трйці зрадників тверде "досить, пора на смітник історії".
Василь Показати IP 16 Січня 2015 10:05
Так хтось пояснить, чому для України ці закони диктаторські, а для всього світу норма? Притому у всьому світі ці закони ще й виконуються!
Анонім до Василь Показати IP 16 Січня 2015 10:14
коментар було видалено
ВОНО Показати IP 16 Січня 2015 10:44
нова влада нові диктаторські закони- живем по новому !!!
ВОНО до ВОНО Показати IP 16 Січня 2015 10:45
якщо потрете пост то лише підтвердите мою думку своїми діями
Анонім до ВОНО Показати IP 16 Січня 2015 11:02
Самий ВУМНИЙ? Ось такі як ти і чинять зараз ОПІР нормальним змінам в державі. Ти або "БОМЖ" і тобі нема що втрачати, або МАЖОР і боїшся втратити "зароблене тяжкою працею".
ВОНО до Анонім Показати IP 16 Січня 2015 11:06
а по тексту мого посту сказати звісно нічого!!! лише шаблонні кричалки і СВЕ !!!!
Ясочка Показати IP 16 Січня 2015 11:53
28 грудня прийняли закон згідно якого підприємці повинні сплачувати ЄСВ навіть якщо не ведуть діяльнісь. А це десь 422 грн в місяць?? Це нормальний закон? А головне быльшысть тих хто не веде дыяльносты про нього дізнаються уже в 2016 при подачі "пустої "декларації і боргом в 5064 грн!!!! оце нормально - це все для людей, це не диктаторство, це жити по новому, це європейські цінності!!!!
Суд Показати IP 16 Січня 2015 12:31
Коли вже люди перестануть як барани повторювати все, що пишуть нашi "незалежнi змi" а почнуть самi читати текст i ДУМАТИ теж самi???? Скiльки можна бути папугами????? Це нормальнi закони якi iснують i дiють у вашiй омрiянiй еуропi. Люди, думайте!!!!!!!!!!!!!!
сивий Показати IP 16 Січня 2015 13:01
Це точно. А тепер наша проєврлпейська влада приймає закони які повністю відповідають усім міжнародним нормам і конвенції про права людини, наприклад закон про люстрацію. Європейські експерти так і сказали: з такими законами шлях до європейської спільеоти вам закрито!. Ну це нічого, нас там ніколи і не чекали.
екскурсовод Показати IP 16 Січня 2015 17:51
Чого ви кричите, що закони 16 січня диктаторські? Ви хоть їх читали, чи вам як стаду яцек торік сказав, що диктаторські, значить диктаторські, повелись як лохі. На Заході вони вже давно прийняті і виконуються, і ніхто там не ниє, там порядок, а нас безвідповідальність. Проте закони 16 січня 2014р. віддихають проти теперішні: тоді там штрафували в більшості хто порушувам, а тепе по нових законах половина України буде з голоду вмирати. То які закони диктаторські?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus