USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Президент нагородив нардепів, які голосували за закони 16 січня

30 Червня 2017 12:10
Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня Конституції нагородив державними нагородами нардепа Костянтина Іщейкіна, нардепа і власника торгівельної мережі "Епіцентр" Олександра Герегу і мера Чернігова Владислава Атрошенка, які голосували за диктаторські закони 16 січня.

У прес-службі президента заявили, що нагороди вручалися "за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм постановляю".

Так, Герега був нагороджений орденом "За заслуги" II ступеня, а Атрошенко - орденом за заслуги III ступеня.

В Адміністрації президента не оприлюднюють, за що саме нагороджено народних депутатів Олександра Герегу, Костянтина Іщейкіна і мера Чернігова Владислава Атрошенка

У відповідь на запит "Української правди" у прес-службі АП повідомили:

"Преамбула указу є загальною, у ній не конкретизуються заслуги (внесок) кожної

нагородженої особи. Конкретні заслуги (внесок) зазначаються у нагородних листах, які надсилаються разом із поданням про нагородження".

"Водночас, нагородні листи містять конфіденційну інформацію про особу (особисті дані), тому не можуть передаватися третім особам", – наголосили в адміністрації Петра Порошенка.

При цьому там уточнили: "Подання про нагородження Костянтина Іщейкіна та Олександра Гереги були внесені головою Верховної Ради. Подання про нагородження Владислава Атрошенка внесено Чернігівською обласною державною адміністрацією за письмової підтримки голови Асоціації міст України Віталія Кличка. Подання про нагородження Костянтина Кулика внесено Генеральною прокуратурою".

Тим часом на сторінці партії Демократичний альянс у Фейсбуці з цього приводу висловилися:

"Колишні регіонали, які голосували за "диктаторські закони", отримали від Порошенка нагороди до Дня Конституції" – один із заголовків сьогоднішнього дня.

Нам часто дорікають, що ДемАльянс занадто гостро і, часто несправедливо, критикує владу.

Це правда, ми не боїмось називати Петра Порошенка головним організатором “сміттєвої блокади” Львова. Ми досі стверджуємо, що за обшуками у члена Правління ДемАльянсу Максима Черкашенка стоїть керівництво силових структур.

Це реалії нової України – влада навчилась озвучувати те, що ми хочемо від неї почути, говорити про патріотизм та європейські цінності, займаючись при цьому провокаціями та рекетом.

У нас немає жодних ілюзій щодо цієї влади, але нагородження колишніх регіоналів Олександра Гереги і Владислава Атрошенка орденами “За заслуги” (!) до Дня Конституції це вже занадто!

Нам припинити критикувати Петро Порошенко? Продовжити святкування #безвізу? Не розхитувати човен?".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus