USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Рідні полеглого воїна з Любешева отримали його посмертну нагороду

16 Листопада 2023 21:39
15 листопада начальник другого відділу Камінь-Каширського РТЦК та СП Валентин Солошик вручив дружині та сину Володимира Остапчука його посмертну державну нагороду.

Про це пише газета Нове життя.

Захисника удостоєно ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, Володимир Остапчук загинув 21 жовтня 2022 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на території Харківської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Листопада 2023 09:56
"Шановні" журналісти, рекомендую взяти приватні уроки з української мови. Що не стаття про Любешів, то помилка. Любешів - в ЛЮБЕШОВІ!!!
приватний філолог до Анонім Показати IP 17 Листопада 2023 10:52
назва «Любешів» утворилася від імені Любеш (Любаш) додаванням до основи суфікса -ів. Так утворюються присвійні прикметники, що відповідають на питання чий? (коваль – ковалів, паламар – паламарів, Іван – Іванів, Пилип – Пилипів, Лукаш – Лукашів тощо). Власне, Любешів(Любашів) і є тим прикметником, що перетворився на іменник (у словотворі такий спосіб називається субстантивацією): чий хутір? (двір, випас, колодязь) – Любашів (Любешів). А правило каже так: якщо присвійний прикметник утворився від іменника твердої групи, суфікс -ів чергується з суфіксом -ов, якщо від м’якої чи мішаної, то суфікс -ів чергується з суфіксом -ев(єв). А тут якраз мішана група) Тож хай як вам це не подобається, помилки немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus