USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рік після розстрілу на Майдані - лучани оплакують загиблих героїв

20 Лютого 2015 18:44
Більше двох сотень лучан пришли до фотостенду «Герої Небесної Сотні», аби запалити лампадки, виставлені у формі карти України, й пом’янути тих, хто ціною власного життя відстоював волю народу.

Запалювали лампадки у формі карти України сьогодні, 20-го лютого на Театральному майдані Луцька.

Серед тих, хто прийшов віддати шану героям України, - лучанка Інна із п’ятирічним сином.

«На Майдані стояли люди, бо вони боролися за нашу державу, це герої України», - розповідає маленький Денис.
Хлопчик знає окремих загиблих поіменно, зокрема Сергія Нігояна, під фотографією якого поклав квіти. Знає малий лучанин і загиблого волинянина Сергія Гулюка – сусіда. До пам’ятного стенду приходить з мамою часто.
«Я вчу свої дітей, аби вони цінували нашу Україну, аби знали, хто такі герої. Ми часто сюди приходимо покладати квіти, діти мають знати, що відбувалося у нас, як ми боролися за волю, як любили свою Батьківщину. Коли був Майдан, і ми дивилися новини, то діти теж з нами були, вони його пережили по-своєму. Пригадую, було раз таке, коли Денис бігав за старшим сином з палкою, це вони так гралися в майданівця і злого беркутівця, якого треба було гнати», - розповідає Інна.

Учасники заходу покладали до пам’ятного стенду квіти, запалювали лампадки, а духівники відслужили панахиду.

Представники влади теж приєдналися до вшанування. Зокрема, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зауважив, що українці за роки незалежності так і не навчилися доносити владі свої думки, а влада не навчилася чути народ.
«Владі треба поважати свій народ. Вона повинна ставитися до людей з розумінням і вміти слухати людей. А ми за роки незалежності не навчилися цього робити, що і призвело до трагічних подій. Майдан показав, у що виливається народний протест, коли всі дозволені рамки перейдено. Втім, ми бачимо, що й зараз влада не навчилася чути народ, а люди не навчилися доносити те, що їх турбує», - розповідає Кравчук.

Зауважимо, що карту України виклали із Кримом, на якому написали «Крим наш».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
до Показати IP 20 Лютого 2015 19:46
чого там на фото Кравчук Святослав?своєю "толірантністтю" та підлабузництвом такі люди сприяли тому всьому що було і є..давай ще фото дояра влупи..
алоо Показати IP 20 Лютого 2015 20:05
коментар було видалено
Той Показати IP 20 Лютого 2015 20:58
Хто відповість за десятки тисяч смертей в Україні? Турчинов?Яценюк? Порошенко?
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2015 20:59
А чого так мало прийшло людей, де Гунчик, інші?
Бо Показати IP 20 Лютого 2015 21:01
янукович+порошенко=геноцид українців. а сьогодні ще придумали побрехеньку, що майданівців розстрілювали російські спецслужби під керівництвом суркова. ну може і були тоді "гості з рашки" на Майдані (ЧАСТКОВО), але що ж тоді в цей час робила українська "альфа" і "беркутня"? морозиво в парку їли і миро гуляли? А тепер дружно вони дають якісь "показанння". ну не всі ж лохи, ну не всі ж у цю маячню будуть вірити.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 18:49
http://24tv.ua/news/showNews.do?nigoyana_vbila_ne_militsiya__zmi&objectId=535798 Нігояна вбила не міліція

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus