USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Суд над беркутівцями: волинянин розповів, як розстрілювали Євромайдан

29 Травня 2017 19:11
Сільський голова з Волині Олександр Гуч – серед головних свідків у справі розстрілу екс-беркутівцями активістів Майдану в Києві.

Так, днями у Святошинському суді Києва слухали відбувся суд на п'ятьма колишніми беркутівцями, яким закидають масові вбивства учасників Революції Гідності, інформує 5 канал.

Свідчити у суді, окрім майданівця з Волині, приїхав і громадський активіст із Чернівців Василь Дребет. Чоловіки приїхали розповісти про обставини, за яких зазнали вогнепальних поранень 20 лютого 2014 року.

Волинянин Олександр Гуч завжди має при собі важливий речовий доказ, який не можна долучити до матеріалів справи. Це куля, яка 20 лютого 2014 року прошила стегно його лівої ноги та застрягла в кістці правої. Того кривавого ранку Олександр Гуч як сотник 35-ї сотні «Волинська Січ» у перших лавах кинувся із побратимами вгору вулицею Інститутською, відвойовувати барикаду. Він спинився допомогти односельчанину, і за мить відчув – уже сам потребує допомоги.

«Я закрив його щитом, і поранення отримав відповідно наскрізне – в ліву ногу, куля пішла догори, так я був навприсядки, і влучила у пахову зону правої ноги. Через хвилину-другу до мене вже біжить Сергій Трапезун, бере мене на руки і виносить до Жовтневого палацу», – згадує волинянин.

Потерпілий стверджує, що його сотня зазнала найбільших втрат. Під час подій на Майдані шестеро побратимів загинули, ще десять зазнали поранень. Підсудний – колишній беркутівець Павло Аброськін – має багато запитань до потерпілого. Між ними виникає діалог у суді.

Інший потерпілий – студент із Чернівців Василь Дребет – поїхав до Києва на Майдан попри заборону батька. Поранення зазнав за кілька годин після прибуття поблизу Жовтневого палацу.

«Біля центрального входу я став за колону, щоб оглянути рану. Я побачив спереду кров і тоді ще не розумів, що це вогнепальне поранення», – каже Василь.

Паралельно із розглядом справи в Святошинському суді на вулиці Інститутській проводять масштабний слідчий експеримент-реконструкцію подій 20 лютого 2014 року. Нині вже встановили конкретні точки, з яких силовики вели вогонь та місця, де безпосередньо зазнали поранень майданівці.

Адвокати ж висунули суддівській колегії клопотання – провести аналогічні слідчі дії, але за фактом убивств колишніх «беркутівців». Що на це відповіли прокурори ГПУ – дивіться в сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
По Показати IP 29 Травня 2017 21:03
Небесній сотні стріляв не тільки *беркут* як ви цього не можете поняти.
ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Травня 2017 22:14
Запитайте у Пашинського. Він знає...
Ш. Холмс Показати IP 29 Травня 2017 22:53
А хто стріляв у Беркут? Розумію, запитання незручне для нинішньої влади, але все-таки - хто ж стріляв у Беркут?
Андрій Показати IP 30 Травня 2017 09:02
ДИвивя нежодавно інтервю пашинського та інших ... які вже зараз і не заперечують що майдан фінансували конкретні політичні партії та олігархии.... а то МАЙДАН... НАРОД ПОВСТАВ...
Народ Показати IP 30 Травня 2017 09:45
Які дят...и вибрали його головою сільради.Тра вибрати господаря а не піарщика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus