USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Заборона на в'їзд мера Перемишля - спроба пересварити Україну з Польщею, – СБУ

27 Січня 2017 18:33
Служба безпеки України скасувала своє рішення про заборону на в'їзд в Україну для мера польського Перемишля Роберта Хомі.

Про це повідомила прес-секретар відомства Олена Гітлянська.

"Українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно дав антиукраїнським маршах в місті", - написала вона.

"Ми також розуміємо, що заборона в'їзду меру Перемишля активно намагалася використовувати "третя" сторона для внесення розколу у відносини між Україною і Польщею", - додала вона.

Нагадаємо, 17 січня Роберту Хомі заборонили в'їзд в Україну. СБУ повідомила, що це пов'язано з його причетністю до антиукраїнських заходів.

Польські ЗМІ вирішили, що заборона має відношення до так званого Маршу орлят, який відбувся в Перемишлі під патронатом мера в грудні.

Марш присвячувався студентам, які брали участь в українсько-польській війні 1918 року, його відвідала велика кількість радикальних націоналістів.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, під час маршу вигукували антиукраїнські гасла, зокрема, "Смерть українцям!" і "Перемишль і Львів назавжди польські".

Український посол висловив стурбованість щодо того, що інцидент стався в той момент, коли відносини країн "знову почали набувати позитивної динаміки".

Мер Перемишля і організатори маршу назвали антиукраїнські гасла провокацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Січня 2017 19:02
СБУ варто було б вивчити історію і довідатись, хто такі були орлята, яких так підтримує мер Перемишля
Кастрюлька Показати IP 27 Січня 2017 19:42
Шото я не роздуплив... СБУ в'iзд заборонило, а винен Путен?
123 до Кастрюлька Показати IP 27 Січня 2017 21:29
Во-во я теж щось не в'їду ніяк у цю логіку...
Вован Сидорович Показати IP 27 Січня 2017 23:29
Таки Путин начальник кантори виходить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus