USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рівень забруднення у Луцьку експерти оцінили, як високий

5 Червня 2009 18:08
За даними фахівців Центральної геофізичної обсерваторії, у 2008 році рівень 32% міст України,серед яких і обласний центр Волині, оцінили, як високий. Про це 4 червня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Правда.if.ua, найбільш забрудненим містом України в 2008 році став Кривій Ріг. Наступними у антирейтингу – Маріуполь (Донецька область) і Бурштин (Івано-Франківська область).
Саме такі результати одержали фахівці Держкомстату, досліджуючи кількість викинутих в атмосферу шкідливих речовин (і від транспорту, і від промисловості) за минулий рік.
За словами екологів, підприємства забезпечили 2/3 шкідливих викидів у повітря. «У цілому від транспорту і промисловості протягом 2008 року в атмосферу країни потрапило 7,2 мільйона тонн шкідливих речовин, але це на 6% менше, ніж у 2007-му, і вдвічі менше, ніж у 1990-му», – розповіла начальник відділу статистики природних ресурсів і навколишнього середовища Людмила Квашук.
А от фахівці Центральної геофізичної обсерваторії (ЦГО) кажуть, що, незважаючи на те, що по кількості викидів шкідливих речовин лідирує Кривій Ріг, найбрудніше за кількістю шкідливих речовин, що вже знаходяться в повітрі, – місто Донецьк.
На другому місці Дніпродзержинськ (Дніпропетровська область), Макіївка і Маріуполь (Донецька область). «Найчистішими вважаються Полтава, Чернівці, Вінниця, Суми і Кіровоград», – додають фахівці ЦГО.
За даними обсерваторії, у 2008 році в 19% міст рівень забруднення атмосфери оцінювався, як дуже високий. Це міста Донецьк, Дніпpодзержинськ, Макіївка, Маріуполь, Одеса, Дзержинськ, Горлівка, Дніпропетровськ, Лисичанськ, Єнакієве.
У 32% міст рівень забруднення оцінювався, як високий – Рубіжне, Севєродонецьк, Красноперекопськ, Запоріжжя, Слов’янськ, Херсон, Краматорськ, Ужгород, Ялта, Армянськ, Хмельницький, Луцьк, Кривий Ріг, Львів, Черкаси, Миколаїв, Алчевськ.
У 15% міст рівень забруднення оцінювався, як підвищений, у 34% міст – як низький. Суттєвий рівень забруднення повітря обумовлено, в основному, високими середньорічними концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, бенз(а)пірену, аміаку, завислих речовин.
Більша кількість міст з дуже високим і високим рівнем забруднення атмосферного повітря розташовані у Донецькій області – 8 міст, у Луганській – 4 міста, у Дніпропетровській області та АР Крим – по 3 міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus