USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Роботу мереж, уражених вірусом, відновлять за кілька днів, - Геращенко

27 Червня 2017 17:13
В Україні зафіксували наймасштабнішу кібератаку в історії. Атака готувалася щонайменше місяць. Листи з вірусом, які надходили адресатам були російською та українською мовою. Про це повідомив народний депутат та радник глави МВС Антон Геращенко у Facebook.

Зазначається, що у програмному коді вірусу була закладена дата запуску 27 червня об 11.00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ – ХАКЕРСЬКА АТАКА НА СИСТЕМИ КОМПАНІЙ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

"Кібератак, що має своєю кінцевою метою спробу дестабілізації ситуації в економіці і суспільній свідомості України, була замаскована під спробу вимагання грошей у власників комп'ютерів. Вірус зашифровує всі дані жорсткого диска і вимагає викуп у кілька сотень доларів. Метою цієї тренувальної кібератаки, швидше за все приуроченої до Дня Конституції України, є офіси банків, редакції засобів масової інформації, об'єкти зв'язку, транспорту, телекомунікації, енергетики", каже Геращенко.

Вірус атакував "Укртелеком", "Київ" і "Дніпроенерго", "Укрзалізниця", Аеропорт "Бориспіль", Кабінет Міністрів.

Наразі фахівці з кібербезпеки СБУ і Нацполіції працюють на ключових інфраструктурних об'єктах, щоб допомогти системним адміністраторам якомога швидше відновити роботу комп'ютерних мереж.

"Думаю, що за кілька днів, робота комп'ютерних мереж буде повністю відновлена. За кожним відомим фактом зараження комп'ютерним вірусом буде розпочато кримінальне провадження... Зрозуміло, що зловмисники, що запустили цю кібератаку перебувають за межами України. Але рано чи пізно їхні особистості будуть встановлені і вони стануть не виїзними з РФ", - наголосив посадовець.

Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, невідомі здійснили хакерські атаки вірусом на українські банки, державні та комерційні підприємства.

Усі атомні електростанції в Україні працюють у штатному режимі, хакерських атак вони не зазнали. Про це ТСН повідомили у Енергоатомі. Нині можуть не працювати сайти окремих електростанцій – це рішення ухвалювалось на місцях, самою установою, з метою посилити безпеку.

Очевидці повідомляють, що на заправках ОККО не приймають оплату банківськими картками, лише готівкою.

Станом на цю годину до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло уже 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Думка Показати IP 27 Червня 2017 18:45
Думаю, а яким чином тут Геращенок, а виявляється що він знав про листи і не попередив нікого, тому Україні завдано значних збитків. Гарна реакція, дякуємо таким спецслужбам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus