USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Родичі зниклих під Іловайськом бійців вийшли на мітинг

5 Листопада 2014 15:48
Родичі бійців, що безслідно зникли під Іловайськом, нарікають на бездіяльність СБУ і готові шукати їх самотужки.

Декілька десятків родичів військовослужбовців 93-ї моторизованої бригади, котрі безслідно зникли під Іловайськом, 4 листопада зібрались біля будівлі Павлоградського міськвиконкому.

Про це регіональне видання Павлоград.dp.ua.

Люди тримали в руках фотографії своїх рідних, зв’язок із якими втратився ще 28-29 серпня. Кажуть, що вже третій місяць звертаються у різні інстанції, але відповідь отримують одну — хлопців немає ані у списку зниклих безвісти, ані загиблих. Це дає родичам надію на те, що їх сини, чоловіки, брати живі. Вони нарікають на бездіяльність СБУ, МВС, Міноборони. І тому вирішили об’єднатись і самотужки спробувати шукати своїх рідних.

Як повідомляло сьогодні Інформаційне агентство Волинські Новини, досі невідоме місце перебування 75 військовослужбовців 51 ОМБ. Нині їх вважають безвісти зниклими.

На мітинг прийшли не лише павлоградці, приїхали із Нікополя, Новомосковська, Дніпродзержинська, Дніпропетровська. Кажуть, що у такий спосіб хочуть привернути увагу журналістів та громадськості до цієї проблеми. Сподіваються також, що, можливо, хтось із товаришів по службі упізнає їх родичів і зможе щось розповісти про їх долю.

«Я прийшла із якою метою? Може хтось є із його частини, залишився в живих і бачив його, чи хоч щось про нього знає. Він служив в 93-й механізованій бригаді. Його прізвище Олекса звати Євген. Він офіцер. Військова частина відповідає, що його нема у списках ні загиблих, ні живих. Розкажіть про це. Може хтось почує із його бригади. Може хтось щось знає», — говорить літня жінка.

Із мітингувальниками спілкувалась заступник міського голови Аліса Рябова. Вона пообіцяла, що списки зниклих бійців передадуть в усі інстанції, волонтерські організації та максимально широко їх оприлюднять.

Люди ж кажуть, що на пошуки зниклих рідних готові відправитись у Донецьк.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про численні втрати 51 бригади під Іловайськом. Понад сотня бійців 51 бригади, які вважалися зниклими безвісти, вийшли на зв`язок та повідомили, що потрапили в полон.

Основною причиною Іловайської трагедії волинські бійці добровольчого батальйону ДУК називають самодурство та помилки командування АТО.

Нагадаємо,

Нагадаємо, громадські активісти та родичі військовослужбовців 51-ої механізованої бригади, яким закидають «дезертирство» вже другу добу пікетують Генпрокуратуру з вимогою закрити кримінальні провадження проти бійців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus