USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни розповіли про причини Іловайської трагедії

4 Жовтня 2014 22:00
Основною причиною Іловайської трагедії волинські бійці добровольчого батальйону ДУК називають самодурство та помилки командування АТО.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників волинського відділення Добровольчого українського корпусу при силовому блоці Правого сектора 3 жовтня.

Як зауважили бійці ДУК, після так званого Іловайського котла командування АТО змінило тактику. Мовляв, винними показують простих бійців та солдатів (наприклад, звинувачують у дезертирстві бійців 51-ї бригади), а добровольчі батальйони стараються пересварити з армійськими підрозділами.

Що стосується причини виникнення так званого котла, то бійці ДУК дивуються, якими «стратегами» треба бути, аби завести в таку пастку стільки військових та техніку. Також, серед причин трагедії бійці називають велику кількість зрадників серед командування, навіть на рівні Президента.
Вояки ДУКу запевняють, що боєприпасів і сил вистачало для того, щоб тримати оборону як мінімум місяць. Проте президент Петро Порошенко вирішив укласти перемир’я для того, щоб не зірвати вибори до Верховної ради.
Також чоловіки зауважують, що однією з передумов частих поразок українських сил на Сході є непрофесіоналізм генералів. Мовляв, сьогодні в українській армії є близько 430 генералів, проте жоден з них не має практичного досвіду ведення війни, а більшість навіть не була на передовій, де точиться війна. Зі слів бійців ДУК, реалії такі, що звичайний капітан може зробити більше, ніж декілька генералів, оскільки він безпосередньо знаходиться на полі бою та йому відома розстановка сил та реальний стан речей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus