USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У 51 бригаді - 75 безвісти зниклих військових

5 Листопада 2014 10:12
Місце перебування 75 військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади досі не відоме. Нині їх вважають безвісти зниклими.

Про це стало відомо під час зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика та командира 51 ОМБ полковника Володимира Яцківа у Луцькому гарнізонному госпіталі 4 листопада.

Нагадаємо, нині триває процес реформування 51 ОМБ у 14 бригаду, згідно з наказом Головнокомандувача. Відтак, здійснюється ревізія всіх матеріальних засобів і ведеться робота з особовим складом. Адже до складу 14 бригади увійдуть 4 підрозділи, визначені указом Президента: реактивний дивізіон, танковий батальйон, протитанкова батарея і рембат. Решта передаватимуться в інші частини. До нової 14 бригади увійде близько півтори-двох тисяч осіб колишнього складу.

Зі слів Володимира Яцківа, в частині - 75 безвісти зниклих. Це люди, місце перебування яких досі невідоме.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЗНАЙТИ ЗНИКЛИХ ТА ПОЛОНЕНИХ ВІЙСЬКОВИХ ВОЛИНЯН. ОНОВЛЕНО

Крім того, частина військових перебувають у Запоріжжі. Нагадаємо, що 29 липня 42 бійці 51-ї бригади перетнули кордон з Росією у районі пункту Ізварине у Луганській області. Зі слів офіцера 51-ї бригади, бійці були змушені це зробити, щоб не потрапити під обстріл терористів. Бійців, які потрапили в полон і були вивезені в Росію, повернули в Україну. Потім військових доправили у Запоріжжя до військової частини А1978. А сьогодні, родичі бійців пікетували під стінами ГПУ, вимагаючи закрити справу проти військових і відпустити бійців їх додому

«Наскільки мені відомо, все йде до завершення. Мені важко сказати чи вони дезертири, чи ні - я не був з ними в тій ситуації, не був з ними в тому бою. З цього приводу винесе рішення суд. Я не знаю, як вони покинули місце служби. Те, що я знаю з розмов із батьками, з ними телефоном – іншого виходу в них не було. Але це треба або спростувати, або підтвердити», - каже він.

Крім того, досі невідомо до кінця, що саме з матеріальних засобів, закріплених за частиною, необхідно списати під час розформування.

«Нам би спершу розібратися що списати, а там вже спишемо. Чесно кажучи, я навіть не знаю, що списати ми повинні - ми ще не до кінця все знайшли. І це нелегкий процес. Бо всюди потрібні докази: фото, відео, документи чи покази 2-3 свідків. Бо є випадки, коли кажуть, що просто втопили чи спалили автомат. Але хто це може підтвердити? Тому там ще чимало роботи. Однак, спочатку - люди», - каже комбриг.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО З ВОЛИНСЬКИХ БІЙЦІВ ПЕРШИМ ОТРИМАЄ ПОСВІДЧЕННЯ УЧАСНИКІВ АТО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus