USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Родинні баталії сім’ї Тимощуків: ніщо не віщувало бурі

16 Червня 2016 11:00
Шлюб Анатолія Тимощука з Надією Навроцькою вже два роки невблаганно наближається до фінішу. Про це у відвертому інтерв’ю напередодні «Євро-2016» розповіла сама Надія. Вони здавалися ідеальною парою. Але 19 квітня у Facebook дружини Тимощука з’явився пост, який перевернув абсолютно все.

– Улітку 2014 року розпочався процес розлучення у німецькому місті Штарнбергу. Я подала позов до суду на розірвання шлюбу, – розповіла Надія в інтерв’ю «Футбол24». Процес далекий від завершення через ігнорування та уникнення судового процесу іншою стороною. Для мене відкрився інший Анатолій, інший бік життя, який він приховував протягом майже десяти років завдяки тому, що постійно вводив мене та наших близьких, знайомих, друзів в оману. Одним із приводів позову щодо розлучення став його багаторічний зв’язок із громадянкою Росії, яка паралельно, до того ж, перебувала у зв’язках з іншими відомими співвітчизниками.

– Але зовсім нещодавно начебто ніщо не віщувало бурі. Ви розповідали про підготовку сюрпризу для Анатолія з нагоди його 37-річчя.

– Мій коментар був правдивим і щирим, у чомусь іронічним, який треба було читати поміж рядків. Місце святкування цього року було незвичним – це судове приміщення у німецькому місті, а серед запрошених гостей – судді, адвокати... Толик справді підготував свій день народження сам і за допомогою друзів з Російської Федерації подав позов до мене з приводу наших дітей. Він за допомогою цих адвокатів намагався обмежити мене в материнських правах щодо їх виховання. За рішенням німецького суду, тепер Толик має право двічі протягом тижня по кілька годин розмовляти телефоном з доньками. Хоча раніше, коли він міг дзвонити будь-коли, не телефонував дітям по два-три місяці. Для них було б краще, якби батько був більш активний у спілкуванні з ними та брав більше відповідальності за власні вчинки у їхньому житті.

– Що призвело до сумного фіналу?

– У нас завжди були різні цінності в житті, різні пріоритети, ступінь відповідальності, моральне виховання, різне розуміння ролей у житті. Коли ми були молоді, було легше заплющувати очі, намагатися бачити краще. Але зі з’явою дітей, коли розв’язання певних питань потребує невідкладності, це вже стало неможливим. Мені було дуже складно ухвалювати рішення за двох у нових обставинах: народження дітей, переїзд у новий будинок в Німеччині, переїзд у Санкт-Петербург, а також життя на два будинки. Толик нехтував та відсторонювався від моїх прохань про розв’язання серйозних питань стосовно дітей, нашого побуту.

– Що буде далі?

– Далі у мене буде власне життя, наповнене любов’ю та піклуванням про дітей, моєю роботою, власними планами, без патологічної брехні, маніпуляцій, підлості та зрад. Найближчим часом буде боротьба щодо захисту дітей і моїх власних прав у війні, яку мені оголосив Толик.

– Як часто пригадуєте історію знайомства Надії Навроцької та Анатолія Тимощука? Вона у вас достатньо нетипова...

– Згадую здебільшого саме тоді, коли про це запитують журналісти. Ситуацію нашого знайомства складно назвати нетиповою для того часу й віку, це було звичайне знайомство між підлітками, у часи, коли не було соціальних мереж.

– Який період у вашому подружньому житті вважаєте найщасливішим?

– Було багато жахливих і хворобливих моментів, як, до речі, й щасливих. Один із найстрашніших у моєму житті пов’язаний з тим, коли приходила у лікарню до дітей. Щодня, відчиняючи двері у відділення, розуміла, яка висока вірогідність того, що котрусь із доньок можу не побачити живою. І в той же час робити нелегкий вибір: залишатися з ними і не мати змоги поїхати в Україну, щоб попрощатися з батьком, який вмирає... Оскільки дітям я була більш потрібною...

Одні з найщасливіших моментів у моєму житті – коли я змогла забрати дітей додому з клініки, спостерігати, як вони дорослішають, кажуть перші слова, як змушують мене прокидатися вранці, як надихають сьогодні своєю щирістю та любов’ю, жагою до пізнання світу.
– Чим Анатолій умів вас приємно здивувати?

– У Толика немає звички приємно дивувати. Звичайно, він може робити подарунки або приносити квіти, але, як з’ясувалося, він робив однакові подарунки мені та іншій жінці, а також однакові подарунки були у наших доньок і доньки цієї жінки. Хоча пізніше він підкреслював, що я маю бути рада, адже подарунки мені були більш ексклюзивними, коштовними.

– Ви пожили у Луцьку, Донецьку, Санкт-Петербурзі, Мюнхені. З того, що ви із донечками залишаєтеся у Мюнхені, напрошується висновок, що у Німеччині вам – найкомфортніше...

– Уже дев’ять років ми живемо поза межами України, саме в Мюнхені народилися діти. Тому Баварія стала домом і для мене. Звісно, тут природа чимось нагадує мені Волинь, Львів і Карпати разом взяті. Оскільки Баварія стала центром життя та інтересів наших дітей, ми з Толиком купили будинок і планували наше життя саме тут після закінчення його футбольної кар’єри. Разом з тим, тут гарні умови для розвитку бізнесу, і що найважливіше для мене сьогодні – тут працює закон, який захищає права та свободи людей, і особливо дітей, що дає моїм донькам можливість бути максимально захищеними у цій оголошеній мені війні.

– Якщо не секрет, чому ви не поїхали з Анатолієм, коли він повернувся у «Зеніт», а згодом подався в Казахстан?

– Коли Толик перейшов у «Зеніт», ми з дітьми жили на два будинки. Старалися максимально часто проводити час у Санкт-Петербурзі поруч із ним, а в Мюнхені паралельно відбувався наш переїзд у новий будинок, що також вимагало багато сил і часу.

Протягом двох сезонів у РФПЛ ми з дітьми встигли зробити понад 20 перельотів. Ми разом з Толиком підбирали великий будинок у передмісті Санкт-Петербурга, орендували його. Обирали такий дім, у якому було б комфортно нашим дітям наступні два роки співпраці з «Зенітом». Я підбирала персонал для роботи в будинку, няню для занять із дітьми.

Перед підписанням контракту з «Кайратом» Анатолій запитував, що я про це думаю. Вважала, що на той час його переїзд із Росії у Казахстан був найкращим з огляду на російсько-українські взаємовідносини. Хоча я досі переконана, що Санкт-Петербург – це найкраще місто в Росії, з багатою історією, цікавою архітектурою та переважно інтелігентними людьми, де в мене залишається багато друзів і добрих знайомих. Пізніше з’явився певний ризик, що, приїхавши у Казахстан, Росію чи навіть Україну, в нас не буде можливості повернутися, я не відчувала, що ми з дітьми достатньо захищені.

– У Донецьку у вас залишилася квартира, а ще – розкішна колекція футболок відомих футболістів, з якими Анатолій обмінювався на полі. Яка доля цього добра?

– Є люди, які доглядають за нашим майном і яким я сплачую власним коштом за їхні послуги. Але найголовніше – це не майно, а ті приємні спогади та емоції, які пов’язані з Донецьком, що їх зараз не можна відтворити – відчуття дому, яке з’явилося колись уперше в нашому житті саме у Донецьку.

– А ще сім’я Тимощуків прославилася тим, що колекціонувала стародавні ікони. Скільки їх у колекції і яка – найдревніша?

– Колекція складається більш ніж із 200 ікон. Зараз ситуація така, що в суді Толик приховує їх існування. Думаю, що мені доведеться доводити їх наявність, справжню цінність і місце зберігання. Я розглядала колекціонування ікон лише з точки зору того, що це унікальна спадщина української культури, яку, якщо є змога, треба зберегти для майбутніх поколінь.

– Вашим донькам-двійнятам – по шість років. Ноа і Міа. Звідки такі оригінальні імена?

– Одну доньку ми назвали Ноа Маріа Анатоліа, а другу – Міа Маріа Анастасіа. Ноа (що означає «рух») була дуже активна, а Міа достатньо спокійна, на відміну від сестри. Обом донькам ми додали однакове друге ім’я – Маріа. А третє ім’я дали на честь сімейного лікаря та найближчої до дня народження святої за церковним календарем.
– Це правда, що про доньок дбають чотири няньки?

– Неправда. У дітей є одна няня і вчитель англійської мови. Оскільки доньки народилися і прожили все своє життя тут, то й освіту вони будуть отримувати наступного року в Німеччині. Школа розташована за 50 метрів від нашого будинку. Вона новозбудована, дуже яскрава та затишна.

– Над чим зараз працюєте?

– Зараз мушу забезпечувати себе та дітей, підтримувати рівень їхнього життя, до якого вони звикли. Наразі Толик не сплачує аліменти і взагалі відмовляється допомагати. Він намагається блокувати їхнє переміщення по всьому світу. До того ж, не дає своїх підписів, що потрібні від батька для подорожі дітей, для їхнього навчання, що обов’язкові для оформлення дитячих документів.

Також піклуюся, щоб дівчатка розвивали в собі те, що їм подобається. Вони відвідують заняття з капоейри, бальні танці, модерн-балет, малярську студію, на додаток вивчають німецьку та англійську, бажають більше пізнавати світ через подорожі. Ще розвиваю власний бізнес, який започаткувала в Німеччині: перший – це служба дитячої інтенсивної терапії для авіації та наземного транспортування важкохворих дітей у різні куточки світу. Другий – інтернет-магазин ароматів для дому та подарунків.

– Напевно, приємно розбивати стереотипи про те, що дружини футболістів – персони несамостійні й залежні від своїх знаменитих чоловіків?

– Бути самостійною і незалежною від чоловіка-спортсмена – це те саме, що бути незалежною від чоловіка-військовослужбовця, який постійно переїжджає, змінює дислокацію. Хтось має жертвувати кар’єрою і роботою, щоб була сім’я. Себе не вважаю винятком із правил. Моє життя було підпорядковане футбольному графіку чоловіка, скрізь переїжджала з ним, організовувала побут, робила все можливе для формування його іміджу та реалізації його мрій. Наскільки дозволяв час, втілювала деякі власні проекти. Щоб стати незалежною та самостійною, для початку треба вийти з графіка життя свого чоловіка, а це автоматично означає життя окремо.

За матеріалами Football24
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
психолог Показати IP 16 Червня 2016 12:18
коментар було видалено
Слава Показати IP 16 Червня 2016 12:25
А для чого своє особисте життя виносити на обговорення? Поливати брудом батька своїх дітей? Немає поваги до себе,один піар і так званний статус у житті.
дьодік до Слава Показати IP 16 Червня 2016 12:52
Де і вчому "бруд"? - По-моєму достойне і зважене інтерв'ю розумної жінки.
Анонім до Слава Показати IP 16 Червня 2016 12:53
Та який же це бруд..? Про розлучення і так стало б відомо! Нормальне інтерв'ю, досить стримано навіть! Чи ви думаєте що про коханку інформація не "всплила" б..???
Любов до Слава Показати IP 16 Червня 2016 12:59
Йому зраджувати то нормально, а їй прокоментувати причину розлучення після 2 років судової тяганини то "бруд виносити"? Можливо комусь не варто було той бруд заварювати...
віто до Любов Показати IP 16 Червня 2016 14:24
Є така приказка: у хорошої дружини не може бути поганого чоловіка. Було б правильно послухати і іншу сторону. Ні?
Анонім до віто Показати IP 16 Червня 2016 14:45
В Анатолія більше можливостей дати інтерв'ю) Було б що сказати, вже б давно сказав(суди ідуть вже другий рік). Думаю ця ситуація не вигідна йому, якось розбився його ідеальний образ в самому кінці кар'єри
Хрен собачий до Слава Показати IP 16 Червня 2016 13:38
Не повезло Толіку з жінкою. Видно добра с...ка і заміж виходила за його гроші, а не за нього. А Толіку потрібно було підписати шлюбний контракт, тобі б вона так не підскакувала і не крутила хвостом як зараз, а трималася б за нього і дякувала Богу, що її діти не голодують і не живуть у злиднях, від зарплати до зарплати, як більшість українських сімей. А те що ходив на сторону...це його гріх. І йому відповідати за нього перед Богом, головне, що поки вони жили разом, його діти не бідували, до речі як і його капризна жінка. І сто відсотків, що гроші на започаткування свого бізнесу їй дав Толік, а не батьки.
Анонім до Хрен собачий Показати IP 16 Червня 2016 14:18
Так контракт доречний, але також з розписаними пунктами про причини розлучення і права дітей при розлучені!)
Анонім до Хрен собачий Показати IP 16 Червня 2016 14:52
Та чого тікіт тимощуку, всі баби су*кі) Живіть без баб, і проблем не буде)!!!
Лучанка до Хрен собачий Показати IP 16 Червня 2016 19:20
Ну 15 років назад Толік був максимум у Волині, і далеко не міліонером Думаю тоді була щирість з обох сторін. А ця москалиха підлізла під капітана зеніта вже... І чомусь він не розлучився ради неї 10 років тому.Просто присмокталась до його грошей По людськи жаль Надію і дітей (
Анонім Показати IP 16 Червня 2016 12:49
Дам... а здавався таким інтелигентною людиною...
Фанат Показати IP 16 Червня 2016 13:03
Зато В збірній він незамінний. Лавочник блін. Позорище... попрошайка майок. Дайте адресу Толіка майку свою потну відправлю.
Ааааа Показати IP 16 Червня 2016 13:05
10 років подвійного життя... навіщо так робити... щей в цей час заводити діток...
Лучанка Показати IP 16 Червня 2016 13:54
10 літ прожили разом і жодного доброго слова про нього, щось не зрозуміло. А навіть і те, що зараз Толик грошей не дає, а вона утримує все, що може ( де воно взялось?), та й дітей на яких він теж нічого не сплачує, я няньки, вчителі та й інші витрати на дівчаток... І вона правильна, а він - ні? У розлученні так не буває, та й не лишив він її біля розбитого корита.
Ооо до Лучанка Показати IP 16 Червня 2016 14:15
Ну це все майно лишиться дітям , які такіж її як і його! Не дуже зрозуміло навіщо Толик замарався в позові про обмеження материнських прав, адже діти все життя жили з мамою.. це явно не в інтересах психологічного здоров'я дітей. Не знаю як жінка, а мама вона таки хороша!
Анонім до Лучанка Показати IP 16 Червня 2016 14:24
Та нормально вона відзивається про нього, чи мала робити відімость що все добре(що 2 роки і робила),напевно коли пішла війна за дітей то вже й терпець урвався. Це ще геть не бруд ,а більше оприлюднення фактів!
Лучанка до Анонім Показати IP 16 Червня 2016 14:52
Звичайно було б легше обом, якби менше робили шуму, це і на дітей впливає, але ми чомусь не раз у подібних ситуаціях настільки думаємо про себе, що забуваємо про дітей. А це є мама і тато, які попри все дорогі своїм дітям.
ми до Лучанка Показати IP 17 Червня 2016 09:12
А що доброго про такого перевертня казати? Ніякоі відповідальності ні перед собою, ні перед сім"єю ні перед Всевишнім. А відповідати прийдеться
спорт Показати IP 16 Червня 2016 18:08
німці дітей невідадуть такому татові він уже програв суд
Анонім до спорт Показати IP 16 Червня 2016 18:43
Та цей позов Тимощука проти материнських прав - це явно не відстоювання інтересів дітей, які до цього весь час жили з мамою, а можливо амбіції, помста чи шантаж заради розподілу майна, грошей. Якось печально ( Вважала його одним з самих достойних в Укр футболі Розчарування...
!!! Показати IP 16 Червня 2016 18:23
жіноча логіка жодній логіці не піддається! Він не міг не тренуватись.не грати.не заробляти кошти! Знала за кого виходила заміж! А ні то треба було виходити в селі-пили б разом і все було б пучком!
волинь до !!! Показати IP 16 Червня 2016 18:51
Та Тут проти подвійного життя на дві сім'ї протягом 10 років.
Ксена до !!! Показати IP 17 Червня 2016 09:02
Вона виходила заміж за не сильно забезпеченого молодого, веселого хлопця з Волині, зустрічались ще зі школи, особисто знаю їх обох ще підлітками, та гроші мають змогу міняти людей.
Анонім Показати IP 16 Червня 2016 18:26
Слава Богу, що хоч десь є верховенство закону і реально захищаються інтереси дітей,а то в Росії Україні він би з легкістю купив, а дітям впевнена з мамою в Німеччині краще і комфортно, в нього на них часу не хватало б.
Квітка Показати IP 16 Червня 2016 20:30
Які в сім'ї,такі і у грі.НІЯКІ.Сором.
РАЗОМ Показати IP 17 Червня 2016 09:54
Жінка, яка не згадала жодного щасливого моменту подружнього життя, яка в кожній відповіді на запитання підкреслювала тільки негативну сторону свого чоловіка, а про себе згадувала, як про турботливу маму і хорошу господиню, права в даному випадку? Не думаю. А ще мене дивує: як така "хороша" жінка в суді могла торкнутися святого - старовинних ікон. Не захищаю Анатолія, але завдяки йому Надія мала змогу жити в достатку. Крім того, в будь якої жінки, яку зрадили, повинна бути повага перш за все до себе, а не опускатися до рівня жовтої преси.
лучанин Показати IP 17 Червня 2016 11:10
вертайся назад в луцьк
Цвіт Показати IP 17 Червня 2016 16:01
Це ще та штучка! Яка порядна і зразкова стала))) Аж тошнить.
СЕРГІЙ до Цвіт Показати IP 24 Червня 2016 14:55
А ТИ ЇЇ ЗНАЄШ ОСОБИСТО?
СЕРГІЙ Показати IP 24 Червня 2016 15:00
Я ЗНАЮ ЇХ ОБОХ ОСОБИСТО. З ТОЛІКОМ ПОЗНАЙОМИВСЯ НА ВИПУСКНОМУ НАДІ. ВІН МОЖЛИВО И НЕ ПАМЯТАЄ, ТОМУ ЩО НАВАЛИВСЯ В ДИМ, АЛЕ ВЕСЬ ЧАС ВИХВАЛЯВСЯ, ЩО ЙОГО ПІДПИСАВ ШАХТАР. ПОЧУТТЯ НАДІЇ БУЛИ ЩИРІ, ЗА ЧАС НАВЧАННЯ ВОНА НІ ЗКИМ НЕ ЗАКРУТИЛА ХОЧА ПРОПОЗИЦІЙ БУЛО ДОСТАТНЬО. А ВІН, НА МОЮ ОСОБИСТУ ДУМКУ, З ПРОСТОГО ПРИЩАВОГО ТОЛЬЯНА ПЕРЕТВОРИВСЯ В П*ЦА І СЛАБАКА, ЯКОМУ БРАКЛО ДУХУ БУТИ ВІДВЕРТИМ ТА ЧЕСНИМ ПЕРЕД ЖІНКОЮ, ЯКА ПРИНАЙМІ НАРОДИЛА ЙОМУ ДВОХ ДІТЕЙ, А НАТОМІСТЬ ВІН ЯК КРИСА ЗІ "ШВАЙКОЮ" РОСІЙСЬКОЮ МУТИВ. І ФОМЕНКО, ВИПУСТИВШИ ЙОГО НА 3 ХВИЛИНИ, ЩЕ РАЗ ПОКАЗАВ, ЯКИЙ ТИМОЩУК ЖАЛКИЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus