USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюка звинуватили у корупції та узурпації влади

20 Серпня 2014 15:15
Розібратися, чому Луцький міський голова Микола Романюк самовільно виключив питання із порядку денного сесії міської ради, депутати просять прокуратуру.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьбі зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 20 серпня.

Депутат Роман Бондарук повідомив, що 13 серпня він вніс у міськраду проект рішення про передачу у комунальну власність гуртожитку на вулиці Братковського, 31 для подальшої приватизації мешканцями цього гуртожитку. З його слів, проект рішення подали відповідно до регламенту міськради, але з незрозумілих причин Луцький міський голова не включив його до порядку денного.

Те, що питання внесли відповідно до регламенту, підтвердив секретар Луцькради Сергій Григоренко. З його слів, міський голова вважає, що не було надано усіх документів про попередню приналежність будинку, тому він вважає, що має право на цій підставі зняти проект рішення із розгляду сесії.

Своє чергою, Роман Бондарук вважає, що Микола Романюк порушив його права як депутата. Він просить дати правову оцінку діям міського голови. Також депутат наголосив, що це перший подібний випадок за всю історію Луцькради – раніше ніколи міський голова не виключав проектів рішень із порядку денного сесії міськради самовільно.

Член комісії Андрій Осіпов зазначив, що цей випадок «перевершив здоровий глузд».

«Міський голова протягом чотирьох років зловживав і відсовував питання депутатів у кінець, крутив, як циган сонцем, тим порядком денним. Він виступає під час пленарних засідань, коли захоче – і це можна стерпіти, але коли він одноосібно вирішив, що питання негідне для розгляду сесії, тому що, на його думку, замало документів – він просто перешкодив розгляду питання. Це - пряма узурпація влади», - зауважив Андрій Осіпов.

З його слів, якщо не буде гідної відповіді, ситуація знову повториться. На думку депутата, члени комісії повинні поставити перед початком пленарного засідання питання про включення проекту рішення до порядку денного. Окрім цього, аби притягнути міського голову до відповідальності, він запропонував відправити у прокуратуру Луцька рекомендацію розглянути цей випадок та перевірити його на наявність в діях міського голови складу адміністративного правопорушення, передбаченого розділом про корупційні діяння.

Пропозицію члени комісії підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
иван Показати IP 20 Серпня 2014 15:18
а де крохмаль-великий юрист? на нього що подання ще нема?
читач Показати IP 20 Серпня 2014 16:11
бондарук...осіпов....це депутати які без особистої вигоди так відстоювати інтереси народу не будуть......мабуть їм щось перепаде від приватизації.....от і піараця ці два "правдолюби"..
Волинь Показати IP 20 Серпня 2014 16:38
Романюк вже пів Луцька продав, ніяк не подавиться. Гнати треба цього пацюка тігіпківського. СЛАВА УКРАЇНІ !
заназа з тих часів до Волинь Показати IP 20 Серпня 2014 18:09
Комсомолець Тігіпко дуже любив "чорнило" , Романюк був гонцем...
Петро Показати IP 20 Серпня 2014 16:49
Давно пора брати Романюка і ко за жабри,але бажано не за принципом " хоч гірше та інше"...
Лучанин до Петро Показати IP 20 Серпня 2014 23:00
Нє-нє, Ви шо! Тре попросити Пустовіта нехай присвоїть йому генеральське звання і видасть пагони.
Кум Показати IP 20 Серпня 2014 17:23
во Бондарук Р. та Осіпов А. знову рулять ! куди не глянь то всюди ця солодка парочка разом. Навіть "кинули" - Західінкомбанк - БАНК НАШОГО МІСТА і то разом. Люди добрі, ви і ваші гуртожитки їм не потрібні 100%. Буде так, як було з їхнім гуртожитком на вул.Ковельській,3. Ці два горе-бізнесмени і спритники надали його у заставу у Західінкомбанк взявши на свої фірми, такі як "Промбуд-6" , "Пластіком", "Волинська інвестиційна група" та на братів Бондаруків --- кредити, які до цього часу ніхто не вертає, а сума боргу з % сягнула уже понад 37млн.грн. (по курсу НБУ). Вдумайтеся у ці цифри, ВОЛИНЯНИ в т.ч. і депутати м.Луцька !!!! А тепер вони ще мають наглість уже вкотрий раз звинувачувати мера-Романюка і сидіти поряд з Вами на сесіях ?! Ганьба їм ! Чому прокуратура та МВС спить і надалі . Ганьба всім ! Пора покінчити діяльності братів Бондаруків та Осіпова.А. !
белое крыло Показати IP 20 Серпня 2014 17:48
Подрочите пойдите.Бондарук наш Друг.
Сева до белое крыло Показати IP 21 Серпня 2014 09:28
гомо*сєк ти семимісячний, займися цим сам , а таких друзєй за оч*о і в музей !
папа Карло Показати IP 20 Серпня 2014 20:16
Руки геть від Буратіни: він - деревляний і ні в чому не винен.
босяк Показати IP 21 Серпня 2014 06:15
лучани люблять коли романюки КАКАЮТЬ їм на голову на то вони і лучани, коли романюки заберуть усе під свою дупу- будете славити його честь романюка і цілувати його в *опу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus