USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Романюк гаситиме борги Шиби «порціями»

2 Березня 2012 11:32
Луцький міський голова Микола Романюк домовився про реструктуризацію боргу з банком «Форум».
Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцькради.
Сьогодні Романюк розповів про це представникам ЗМІ.
«У 2011 році ми повернули 10 мільйонів, у цьому році маємо повернути ще 10 і в наступному – 20», ‒ розповів міський голова. За його словами, це кошти з бюджету розвитку.
«У квітні цього року ми маємо повернути 10 мільйонів гривень, але цієї суми у міській казні немає. Ми акумулюємо близько 4 мільйонів гривень на рахунку і віддамо їх у квітні, відповідно до досягнутих домовленостей з банком. А іншу суму повертатимемо частинами протягом усього року. Банк дав на це згоду. Але мені дуже шкода, що кошти з бюджету розвитку будуть направлені на погашення боргів, а не на розвиток міста», ‒ наголосив Микола Романюк.
Також він повідомив, що міська влада майже рік веде переговори з ЄБРР щодо отримання підприємством «Луцьктепло» під муніципальну гарантію кредиту на 10-13 років: «Цей кредит буде спрямований, в першу чергу, на заміну пальників в котлах та тепломереж. Якщо місто його отримає, то зможе отримати ще й грант розміром 4 мільйонів євро. Їх можна буде використати на встановлення теплових лічильників у будинках, бюджетних установах, часткову заміну тепломереж у будинках. Я вважаю, що кошти необхідно тратити на ті цілі, які дадуть економію».
«На зустрічі з представниками ЄБРР ми пояснювали, як плануємо повертати борги попереднього керівництва міста. Нам вдалося переконати їх. Тож мусимо працювати над наповненням бюджету і вирішенням проблем. За кошти, які ми маємо повернути у цьому році, а це ‒ близько 21 мільйона гривень, можна збудувати новий дитячий садок», ‒ зазначив Микола Романюк.
Нагадаємо, що попереднє керівництво міста взяло в «Ощадбанку» та банку «Форум» кредитів на суму 40 мільйонів гривень. На початку минулого року голова правління банку «Форум» нагадав вже Миколі Романюку про необхідність погашення боргу, направивши лист із такою вимогою на його імʼя. По тому Луцька міська рада вирішила гасити борг поетапно до кінця 2011 року. У 2012-му ж мерія Луцька має віддати банку ще 10 мільйонів гривень заборгованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus