USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розрахував час: Лавров втік з саміту G20 перед масованим ударом РФ по Україні

16 Листопада 2022 10:28
Глава МЗС Росії Сергій Лавров, який очолив російську делегацію на саміті «Великої двадцятки», втік з Балі якраз перед масованою атакою по Україні.

Як свідчать повідомлення у пропагандистських росЗМІ, Лавров розрахував час перед завданням перших ударів по території українських міст і втік з саміту, коли в Україні оголосили повітряну тривогу. Про це інформує УНІАН.

Згідно з роспропагандою, Лавров покинув Балі десь о 15:40 за київським часом.

Під час саміту російський міністр розповідав лідерам «Групи двадцяти» про «неонацистів» в Україні, звинувачуючи Київ у нібито неготовності сідати з Москвою за стіл переговорів.

Також Лавров звинуватив особисто Зеленського в тому, що той нібито «повчав» Росію: «Ми хочемо побачити конкретні свідчення того, що Захід всерйоз зацікавлений у дисциплінуванні Зеленського і поясненні йому, що так тривати не може, що це не в інтересах українського народу і його самого».

Як відомо, за кілька годин після цього Росія почала масований обстріл українських міст. Лавров втік з саміту, ймовірно, щоб уникнути низки неприємних запитань від Заходу, якого Кремль всіляко намагається переконати у бажанні почати «переговори».

15 листопада Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. У Повітряних силах ЗСУ заявили, що окупанти випустили по Україні 100 ракет, понад 70 з них збила ППО. Також збито 10 «шахідів».

Зокрема, у столиці збили 4 ворожі ракети, водночас зафіксовано влучання у три житлові будинки в Печерському районі. Відомо про одного загиблого, але рятувальна операція триває.

Через масовану ракетну атаку уражено близько 15 енергетичних об’єктів в різних областях. Відключено понад 7 млн абонентів у 17 областях та Києві. Енергетики розпочали екстрені відключення світла майже по всій Україні.

В Офісі президента ситуацію назвали «критичною».

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що це наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни. За його словами, ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких країн-сусідів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 16 Листопада 2022 15:15
Знову брешете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus