USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія може готувати нову наступальну операцію влітку, – ISW

16 Березня 2024 11:28
Російські війська, ймовірно, продовжуватимуть наступальні дії з метою дестабілізації українських оборонних ліній навесні 2024 року, водночас готуючись до нової наступальної операції, прогнозованої на літо.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначають аналітики, надання західної безпекової допомоги, ймовірно, відіграватиме вирішальну роль у здатності України утримати територію зараз і відбити нові російські атаки в найближчі місяці.

Водночас війська РФ намагаються підтримувати темп своїх наступальних операцій на сході України, щоб не дати українським силам стабілізувати оборонні рубежі. Російські війська особливо зосереджені на просуванні якомога далі на захід від Авдіївки.

В ISW зазначають, що російські загарбники продовжуватимуть використовувати переваги, які надає володіння ініціативою по всьому фронту, для динамічного перерозподілу наступальних зусиль цієї весни і влітку, ймовірно, сподіваючись використати можливі вразливі місця української оборони.

Читати ще: Росіяни задіюють резерви, щоб підтримувати наступальні операції на сході України, – ISW

«Добре забезпечені українські війська продемонстрували, що вони можуть перешкодити російським досягти навіть незначних успіхів під час широкомасштабних наступів, тому немає жодних підстав сумніватися, що Україна зможе ще більше стабілізувати лінію фронту й підготуватися до відбиття російських атак, якщо дефіцит матеріально-технічних засобів зменшиться», – вважають аналітики ISW.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus