USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія оголосила про масштабні військові навчання: де їх проведуть

29 Серпня 2018 21:32
Росія оголосила про найбільші за останні 30 років військові навчання, які мають назву Схід-2018, повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. За його словами, перевірка здійснюватиметься в умовах, максимально наближених до бойових. Тренування армії будуть сконцентровані в центрі країни та на кордоні з Китаєм, Монголією та Казахстаном. Про це – у сюжеті Радіо НВ.

Російські навчання Схід-2018

Маневри триватимуть з 11 по 15 вересня. Всього у них візьмуть участь близько 300 тис. військовослужбовців, 36 тис. одиниць наземної техніки та більше тисячі, вертольотів, літаків та безпілотників.

Проходитимуть військові навчання майже на усіх полігонах Центрального і Східного військового округів. Здебільшого на кордоні Росії з Китаєм, Монголією, Казахстаном. У них візьмуть участь Тихоокеанський та Північний флоти. Будуть повністю задіяні повітряно-десантні війська.

Також залучать літаки військово-транспортної та дальньої авіації, а на одному з етапів - підрозділи Монголії та Китаю. Всього пройдуть близько 15 спеціальних навчань щодо забезпечення військ.

Одночасно із цим президент Росії може оголосити раптову перевірку готовності військ. Як звітував міністр оборони РФ Сергій Шойгу, навчання у чомусь повторюватимуть радянські навчання Захід-81, які проходили у вересні 1981 року у Білорусії, країнах Балтії та Україні.

Тоді СРСР і країни Варшавського договору відпрацьовували у тому числі й введення військ на територію Польщі, охоплену акціями протесту опозиції на чолі з Лехом Валенсою. Та де в чому навчання Схід-2018, як повідомив урядовець, будуть ще масштабнішими.

України не стосується

Ці навчання проходять у плановому порядку, зазначив військовий експерт Олег Старіков. За його словами, вони не будуть стосуватися України. Кожен військовий округ в Російській Федерації має свої оперативні задачі, впевнений експерт. Йдеться про Східний округ, який не має відношення до України. Тоді якщо мова піде про Південний, це означатиме протилежне.

Росія проводить звичайні командно-штабні навчання, розповів військовий експерт Олег Жданов. Просто їхній масштаб є найбільшим за останні 20-25 років.

“Раніше протистояння Радянського Союзу і Заходу проходили по кордону між НДР і ФРН. Групи військ забезпечували прикриття Радянського Союзу: Польща, Чехословакія, Угорщина. Сьогодні протистояння перемістилося на західні кордони РФ та на східний кордон України. Вони там розгортають армії, нарощують угрупування військ та сил, щоб себе убезпечити. А з іншого боку – намагаються створити противагу для Північноатлантичного Альянсу”, - зазначив Жданов.

Ніхто не заперечуватиме

Минулорічні російські військові навчання Захід-2017, які проводилися спільно із Білоруссю, і в яких взяли участь близько 13 тис. людей, викликали різку реакцію з боку західних країн і НАТО.

Цьогорічні навчання, на думку експерта, пройдуть більш спокійно. Попередні Схід проводилися у Білорусі, яка межує із державами-членами Альянсу: країнами Балтії та Польщею.

Якщо Росія дотримається усіх норм з партнерства та співпраці з НАТО, тобто офіційно повідомить Північноатлантичний Альянс про кількість запланованих навчань, дати, ніхто не може заперечити, оскільки це внутрішня справа Росії.

З 20 по 25 серпня Міноборони РФ провело раптову перевірку боєготовності в частинах Центрального і Східного військових округів, а саме дальньої і військово-транспортної авіації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
хохо Показати IP 29 Серпня 2018 21:57
туда би ядерну боеголовку в те кодло
Степан (Крымчанин) до хохо Показати IP 29 Серпня 2018 22:25
А де ти її візьмешь? Ответка прилетить.
хехъ до Степан (Крымчанин) Показати IP 30 Серпня 2018 07:04
за шо?
Корiнний лучанин до хохо Показати IP 30 Серпня 2018 00:10
Колор не у тiй сторонi.
Реаліст Показати IP 30 Серпня 2018 06:02
А нам що до того?
! до Реаліст Показати IP 30 Серпня 2018 08:30
Шкода що ще є такі хол*ї, яким ніколи нідочого, - худоба одним словом. Але радує, що їх одиниці, і ті проплачені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus