USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія погрожує розірвати «зернову угоду» через розслідування ООН щодо іранських дронів

21 Жовтня 2022 13:23
Росія вкотре шантажує світ, погрожуючи розірвати співпрацю з ООН, якщо організація направить до України спеціалістів для розслідування щодо атак українських міст іранськими безпілотниками. Напередодні Рада Безпеки ООН провела закрите засідання, на якому обговорювали постачання Іраном зброї до країни-агресорки, а Сполучені Штати уже готові через це запровадити проти Ірану нові санкції.

У сюжеті ТСН йдеться про реакцію світу на російську брехню щодо закупівлі в Ірану безпілотників.

Євросоюз уже запровадив додаткові санкції проти Ірану, їх ухвалили в рекордні терміни. Аналогічні санкції запровадила Британія, незважаючи на внутрішню політичну кризу. В НАТО теж впевнені в тому, чиї саме дрони атакують українські міста.

«Усі докази вказують, що це саме Іран постачає Росії дрони, і ми вкотре закликаємо усі нації, включно з Іраном, не підтримувати незаконну війну Росії з Україною. Це агресивна війна, яка порушує міжнародне право, це напад на незалежну суверенну державу в Європі», – заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на саміті ЄС, підкреслив, що ракетними обстрілами і атаками дронів Росія намагається спровокувати нову хвилю міграції українців до Європи.

Німецький канцлер Олаф Шольц переконує, що Європу цим не залякати і Путін помиляється, якщо думає інакше.

«Він [президент РФ] ставить на нашу слабкість. Але ми не слабкі. Черговим пакетом санкцій ми підвищили тиск на російський уряд. Я хочу чітко сказати: тактика випаленої землі не допоможе Росії виграти війну. Вона лише посилить опір і рішучість України та її партнерів», – заявив німецький лідер.

Про те, що нова російська тактика не допоможе зламати українців говорить і президент Сполучених Штатів.

«Я думаю, Володимир Путін відчуває, що опинився в надзвичайно складному становищі. Відтак єдине знаряддя, яке йому доступне – це жорстоко вбивати окремих громадян України, аби залякати їх, примусити до капітуляції. Вони не піддадуться», – заявив Джо Байден.

Експерти припускають, що Росія намагається заблокувати обговорення придбання іранських безпілотників на Радбезі ООН, шантажуючи розірванням «зернової угоди», яка дозволила розблокувати експорт зерна з України. Про неї з Кремлем домовлявся особисто генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Читати ще: ISW: Росія купує в Ірану начебто кращі за «шахідів» безпілотники. Чи вплинуть вони на війну?

Нагадаємо, Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, що Росія отримала від Ірану 1700 безпілотників та замовила нові партії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спостерігач Показати IP 21 Жовтня 2022 16:58
Дрони тут ні до чого. Вони погрожують розірвати «ЗЕРНОВУ УГОДУ» через роздолбаний міст

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus