USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна висунула Ірану вимогу щодо припинення поставок зброї Росії

28 Жовтня 2022 21:19
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з іранським колегою Хоссейном Аміром Абдоллахіаном щодо постачання Росії іранських дронів та іншого озброєння.

Про це Кулеба повідомив в Twitter.

«Сьогодні я отримав дзвінок від міністра закордонних справ Ірану Хоссейна Аміра Абдоллахіана, під час якого я вимагав від Ірану негайно припинити потік зброї до Росії, яка використовується для вбивства мирних жителів і руйнування критичної інфраструктури в Україні», – написав він.

Міністр не сповістив про те, якою була реакція іранської сторони на цю вимогу. Офіційно Іран поки не сповіщав про підсумки переговорів.

Іранське агентство ISNA, інформуючи про перемовини, нагадує, що раніше цього тижня представник МЗС Ірану Нассер Канані, коментуючи проблемні питання щодо постачання зброї Росії, звинуватив країни заходу у «провокаціях». Він заявив, що Іран «не є стороною у війні».

Представник МЗС також продовжив заперечувати факти постачання зброї Російській Федерації та звинуватив Україну.

«Ми не експортуємо зброю до жодної зі сторін у цій війні. Наші відносини з Україною та Росією були дружніми. На жаль ... Україна намагалася знизити рівень відносин із Іраном, але, незважаючи на це, ці взаємини зберігаються і ми готові допомогти закінчити цю війну», – заявив він.

Водночас Канані наголосив, що «відносини між Іраном та Росією в різних областях переживають підйом».

Зауважимо, впродовж останніх тижнів Росія активно використовує іранські дрони-камікадзе для атак по містах України. Українська розвідка сповіщає, що Росія замовила у Ірану ще близько 2,4 тисячі дронів. Пізніше також стало відомо, що Іран погодився передати Росії балістичні ракети і ще більше безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus