USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Росія пропагує війну через відеоігри, – ЗМІ

31 Липня 2023 23:21
Росія поширює пропаганду щодо війни проти України у популярних відеоіграх та дискусійних групах.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на дослідників.

«Світ ігор насправді є платформою, яка може впливати на громадську думку, охоплювати аудиторію, особливо молодь», – сказала Таня Беккер, дослідниця ActiveFence, компанії із кібербезпеки, яка досліджувала російську пропаганду в Minecraft для NYT.

Дослідники ідентифікували понад десяток випадків прокремлівської пропаганди в іграх Minecraft, Roblox, російських версіях World of Tanks та World of Warships, Fly Corp, Armored Warfare та War Thunder.

Майже всі перелічені відеоігри вихваляли перемогу СРСР над нацистською Німеччиною, натомість деякі мали чіткий зв’язок із політичними партіями чи держустановами РФ, йдеться у матеріалі.

У грі Minecraft від корпорації Microsoft російські гравці відтворили битву за українське місто Соледар, яке було захоплене окупантами у січні. Відео з відповідною битвою було поширене у популярній в Росії соціальній мережі «Вконтакте».

Канал російської версії гри World of Tanks у травні відтворив парад радянських танків у Москві в 1945 році з нагоди 78-ї річниці поразки нацистської Німеччини, а на популярній ігровій платформі Roblox користувач у червні створив масив військ МВС для святкування Дня Росії.

«Ці ігри та суміжні дискусійні сайти, як-то Discord i Steam, стають онлайн-платформами для російської агітаційної пропаганди, поширюючи серед нової, переважно молодшої, аудиторії, потоки пропаганди, якими Кремль намагався виправдати війну в Україні», – пише видання.

Керівник групи аналізу загроз Microsoft Клінт Воттс заявив, що вагнерівці просували «зловмисні наративи» на сайтах Discord i Steam для підтримки поглядів Кремля. Він припустив, що таким чином ПВК «Вагнер» заохочувала гравців до призову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 1 Серпня 2023 03:32
нехай представники супостата пояснять, як за 3\4 століття після ВВВ рф дійшла до середньовічного варварства у війні з Україною, раніше вдаючи з себе високоінтелектуальну націю, десятиліттями експлуатуючи тему та розповідаючи байки про блокадний ленінград, чи, аби вибити сльозу (та гроші) в західного бюргера, показувала страждання радистки Кет та її дітей від ката-гестапівки в фільмі "17 миттєвостей весни" Ю. Семенова..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus