USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія розмістила бойових дельфінів у Чорному морі, – ЗМІ

30 Квітня 2022 01:50
Згідно з даними Військово-морського інституту США (USNI), на початку вторгнення Росії в Україну в бухту окупованого Севастополя було переміщено два загони для бойових дельфінів. Відповідний висновок зроблено на основі супутникових знімків.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на The Guardian.

Видання пише, що Росія має досвід навчання дельфінів у військових цілях, використовуючи водяних ссавців для вилучення об'єктів або відлякування ворожих водолазів. А севастопольська військово-морська база має вирішальне значення для російських військових, оскільки вона розташована на південному краю Криму, анексованого Москвою у 2014 році.

Згідно з аналізом USNI, багато російських кораблів, що стоять там, перебуваючи поза досяжністю ракет, потенційно вразливі до підводних атак.

Читати ще: Через воєнні дії РФ у Чорному морі масово гинуть дельфіни

Дельфіни - не єдині морські істоти, яких тренували російські військові. Вважалося, що білугу, помічену біля берегів Норвегії у 2019 році, навчали російські військово-морські сили. Рибалки повідомили, що риба була в дивних снастях, у яких могли бути камери, турбувала їх човни, смикала за ремені та мотузки борти.

Нагадаємо, Україна також дресирувала дельфінів в океанаріумі під Севастополем у рамках програми, створеної на основі схеми радянської епохи, яка у 1990-х роках була забута. Її відновили у 2012 році, але ссавці потрапили до рук Росії після вторгнення до Криму. Україна безуспішно вимагала повернення тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus