USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росіяни сплановано вдарили по вокзалу Краматорська «Точкою-У». Опублікували докази

8 Квітня 2022 13:29
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що окупанти 8 квітня вдарили по вокзалу в Краматорську «Точкою-У». Ракета влучила у тимчасовий зал очікування.

Про це він написав у Teлеграм-каналі.

«Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію... Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості», – зазначив президент.

За його словами, поліція та рятувальники працюють на місці удару.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, своєю чергою, зазначив, що цей обстріл було сплановано заздалегідь, пише ТСН.

«Треба розуміти, що таким ударам передує ретельна дорозвідка мети, як мінімум БПЛА, наводчики на землі – надто дорога ракета і надто складно та ризиковано організувати такі удари. Вони чудово бачили, що били по цивільних, ранній ранок, що на вокзалі в цей час були тисячі людей, які намагалися евакуюватися, сім’ї, діти, люди похилого віку. З якими бл*д*ми нам таки доводиться воювати», – сказав Арестович.

Зауважимо, в одному з рашистських Z-каналів у ніч з 7 на 8 квітня радили мешканцям Краматорська, Слов’янська та сусідніх населених пунктів евакуюватися не на залізничному транспорті.

Тож очевидно, що удар по вокзалу, де кілька тисяч мирного населення чекало на евакуацію, був спланований заздалегідь.
І хоч пропаганда рашистів волає, що у Росії немає на озброєнні цих «старих ракетних комплексів», але що ж тоді на відео переправляється залізницею з маркуванням рашистської армії?
Крім того, у телеграм-каналі «Типовий Донецьк» о 10.25 з’явився запис запуску двох ракет. Як повідомляє співтовариство, вони запущені із Шахтарська (територія підконтрольна «ДНР»).

Перше повідомлення про удар по Краматорському вокзалу з’явилося о 10:45 (його опублікував голова Укрзалізниці).
Також журналісти зібрали добірку переміщення армії РФ територією Білорусі та України, на яких чітко видно комплекси «Точка-У».
Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Точка» був розроблений у СРСР у 60-70-х роках для знищення важливих об’єктів противника на віддалені близько 100 км від лінії фронту, пише УНІАН.

Попри свій вік, він досі перебуває на озброєнні Збройних Сил України та, як виявилось, армії РФ, яка офіційно повідомила про його списання у 2019 році, але використовує його зараз у війні проти України. Судячи з усього, через брак значно сучасніших та небезпечніших «Іскандерів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus